Понеділок, 20 Травня, 2024
ГоловнаГрошіВиплата 3000 гривень протягом 6 місяців: хто з українців може отримати фінансову...

Виплата 3000 гривень протягом 6 місяців: хто з українців може отримати фінансову допомогу

Этот материал также доступен на русском языке
Українці, яким через війну довелося залишити свої будинки, отримують допомогу від держави на проживання у розмірі 2000 та 3000 гривень. В уряді вирішили розширити перелік осіб, кому належить виплати.

Так, з 1 серпня діти, які народилися у внутрішніх переселенців після переміщення та їхнім задекларованим місцем проживання вважалося місце, куди переїхали батьки, зможуть отримувати допомогу від держави в розмірі 3000 грн, якщо батьки отримують допомогу як ВПО.

Раніше ми розповідали, як отримати гуманітарну допомогу у вигляді продуктів харчування та засобів гігієни.

Виплати на дітей надаватимуться протягом шести місяців з можливістю продовжити їх на такий же термін для окремих категорій переселенців.

Згідно зі статистичними даними, станом на травень 2023 року в Україні з початку повномасштабного вторгнення РФ на світ з’явилося 48321 немовля.

Які пільги належать дітям зі статусом внутрішньо переміщеної особи?

Також варто зазначити, що діти, які мають статус внутрішньо переміщеної особи, мають право на такі пільги:

  • безкоштовне харчування в дошкільних, загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах незалежно від підпорядкування, типів та форми власності;
  • безкоштовне оздоровлення за рахунок державного бюджету, місцевих бюджетів, коштів підприємств, установ та організацій, професійних спілок та фондів, добровільних внесків юридичних та фізичних осіб, інших джерел, не заборонених законодавством;
  • державна цільова підтримка для здобуття вищої освіти в державних та комунальних навчальних закладах до досягнення 23-річного віку.

Джерело: nv

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні