П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЧому оладки не піднімаються: досвідчені господині розкрили важливий секрет – ви повинні...

Чому оладки не піднімаються: досвідчені господині розкрили важливий секрет – ви повинні це знати

Этот материал также доступен на русском языке
Оладки готують усі господині, але бувають випадки, коли оладки не підходять під час смаження, виходять забитими та жорсткими. У чому причина невдачі?

Виявляється, однією з причин може бути температура. Досвідчені господині знають, що всі інгредієнти для оладок мають бути однаковою температурою. Тому для початку їх потрібно потримати трохи за кімнатної температури, а потім замішувати тісто.

Так, якщо яйця або кефір будуть холодними, то оладки можуть не піднятися.

Природно, в рецептурі оладок обов’язково є місце для продуктів, які допомагають їм піднятися та бути повітряними та пористими. Це: дріжджі, сода чи розпушувач.

Не варто також забувати про відпочинок. Не поспішайте відразу ж смажити оладки, дайте тісту час настоятися, щоб усі компоненти з’єдналися.

Достатньо залишити суміш на 25-30 хвилин і потім приступати до смаження.

Раніше ми розповідали, як приготувати пишні оладки на кефірі.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні