Неділя, 19 Травня, 2024
ГоловнаНовини10 серпня - Прохорів день: який фрукт сьогодні потрібно з'їсти для гарного...

10 серпня – Прохорів день: який фрукт сьогодні потрібно з’їсти для гарного настрою

Этот материал также доступен на русском языке
10 серпня – четвер. Цього дня у світі відзначають Всесвітній день левів. А православна церква шанує сім апостолів, вибраних із 70 учнів Христа. У народі 10 серпня називають Прохорів день.

10 серпня – Всесвітній день левів. Головна мета свята – поширити інформацію про проблеми, з якими стикаються представники цього виду та запропонувати шляхи їх вирішення. Леви зникли з понад 90% свого історичного ареалу проживання. В даний час вони мешкають тільки в південній та східній Африці, а невелика популяція левів живе у Гірському лісі в Індії.

Яке сьогодні церковне свято?

Сьогодні християни відзначають церковне свято – день семи апостолів, обраних із 70 учнів Ісуса Христа.

Цього дня сільські жителі не лише вирушали до храму, щоби помолитися святим апостолам, а й прославляли ковалів – незамінних людей у селі, майстрів на всі руки. Коваль міг полагодити віз, підкувати коня, загострити серпи та соху. До них йшли з подарунками, говорили їм слова подяки.

У давнину вірили, що ковалі мають надприродні здібності, тому що вони можуть приборкувати вогонь, залізо і воду. Тому до них у всі часи ставилися з пошаною та повагою.

Зате торгівля в цей день йшла дуже погано. У народі говорили: “На Прохора і Пармена не затівай жодної міни”. Вважалося, що все, що буде куплено 10 серпня, довго не прослужить.

Літні люди та діти вирушали до лісу за грибами. Важливо, щоб грибник був у гарному настрої, інакше повернеться додому з порожнім кошиком. Також у лісі збирали ягоди. Першу зібрану склянку ягід треба було віддати в чужі руки, щоб був добрий урожай.

Прикмети на погоду 10 серпня

  • Вранці туман по воді стелиться – на хорошу погоду. Якщо вгору піднімається, то буде дощ.
  • Дощ без вітру – до затяжної негоди.
  • Багато роси вранці – день буде сонячним.
  • Хмари високо пливуть до сухої та ясної погоди.

Що обов’язково потрібно зробити 10 серпня

Цього дня потрібно обов’язково з’їсти грушу. Це сприяє заспокоєнню нервової системи та надасть гарного настрою. Крім того, якщо ви не можете в чомусь визначитися, з’їжте грушу на заході сонця, це допоможе зробити правильний вибір. Вірне рішення може прийти до вас уві сні.

Щоб у дитини були хороші здібності до навчання, над її ліжечком потрібно підвісити гілочку з грушевого дерева.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні