Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаНовиниКому з українців потрібно пройти обов'язкову ідентифікацію особистості, інакше пенсії та допомогу...

Кому з українців потрібно пройти обов’язкову ідентифікацію особистості, інакше пенсії та допомогу скасують?

Этот материал также доступен на русском языке
Громадяни України, які отримують пенсії та соціальні виплати, повинні проходити ідентифікацію особи. В іншому випадку, пенсії та допомоги вони не зможуть отримувати.

Таке нововведення стосується українців, які стали переселенцями до 24 лютого 2022 року. Спочатку Кабмін пропонував запровадити обов’язкову перевірку до 1 вересня, але уряд вирішив продовжити період ідентифікації до 31 грудня поточного року.

Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

У Кабміні встановили, що до кінця року органи Пенсійного фонду України та соціального захисту населення не можуть припиняти виплати на підставах, передбачених порядком виплати пенсій та допомоги через поточні рахунки в банках, затвердженою постановою №1596 від 30 серпня 1999 року, та постановою уряду №637 про соцвиплати ВПО від 5 листопада 2014 року року.

У свою чергу, Ощадбанк не зможе припиняти видаткові операції за поточними рахунками на адресу отримувачів пенсійних та соціальних виплат, взятих на облік як ВПО до запровадження військового стану в Україні та щодо яких до кінця 2023 року проводиться фізична ідентифікація.

Також Кабмін розширив способи проходження ідентифікації, зокрема, передбачив можливість її проходження з використанням відеоконференцзв’язку (під час сеансу якого будуть пред’являтися документи, що посвідчують особу) та у дипломатичному представництві чи консульській установі (для осіб, які перебувають за кордоном).

Нове на сайті