Неділя, 19 Травня, 2024
ГоловнаНовиниЧергова нічна атака по Україні та ситуація на фронті – подробиці від...

Чергова нічна атака по Україні та ситуація на фронті – подробиці від Генштабу ЗСУ

Этот материал также доступен на русском языке
Триває повномасштабна війна в Україні. Сьогодні вночі російська федерація завдала чергового удару іранськими ударними БпЛА типу Shahed, а ввечері була масована ракетна атака.

Загроза застосування дронів-камікадзе була у Дніпропетровській, Запорізькій, Херсонській та Миколаївській областях.

Також дрони були направлені на Хмельницьку область.

Повітряна тривога в області була оголошена ще о 2:07. Десь за годину місцеві жителі почули звуки перших вибухів. Цю інформацію одразу підтвердили і в обласній військовій адміністрації. Там уточнили, що працює ППО. “Залишайтеся в укриттях! Бережіть себе та своїх близьких”, – закликали до ОВА.

Що відбувається на фронті сьогодні, 27 липня

Минулої доби ворог завдав 49 ракетних і 37 авіаційних ударів, здійснив понад 63 обстріли з реактивних систем залпового вогню за позиціями наших військ і мирними населеними пунктами.

На жаль, є постраждалі серед цивільного населення, руйнування зазнали житлові будинки. Імовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається дуже високою. Минулої доби сталося 28 бойових зіткнень.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація без істотних змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність.

Здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 25 населених пунктів.

На Куп’янському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії на південь від Новоселівської Луганської області.

Артилерійським та мінометним обстрілам ворога зазнали Дворічна, Західна, Фіголовка, Табаївка, Тополі та Подоли Харківської області.

На Лиманському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі на південь від Діброви Луганської області.

Артилерійським обстрілам зазнали населені пункти Невське та Білогорівка Луганської області та Торське, Верхньокам’яне, Спірне та Роздолівка – Донецької.

На Бахмутському напрямку наші захисники успішно відбили атаки противника в районах на північ від Хромового, на схід від Дружби і на північ від Кліщіївки.

Ворог завдав авіаційного удару в районі Кліщіївки Донецької області. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали понад 15 населених пунктів, у тому числі Васюківка, Оріхово-Василівка, Іванівське, Богданівка, Годинник Яр та Північне Донецької області.

На Авдіївському напрямку, під щільним вогнем авіації та артилерії противника, наші захисники успішно відбили атаки російських військ у районі міста Авдіївка.

Водночас, ворог здійснив артилерійські обстріли понад 10 населених пунктів, зокрема, постраждали Новокалинове, Степове, Авдіївка, Першотравневе та Північне Донецької області.

На Мар’їнському напрямі сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ у районі міста Мар’їнка.

Ворог завдав авіаційного удару біля Красногорівки. Артилерійським обстрілам зазнали населені пункти Курахівка, Красногорівка, Георгіївка, Мар’їнка та Перемога Донецької області.

На Шахтарському напрямку противник зробив безуспішні спроби відновити втрачене становище у районі Старомайорського Донецької області.

Ворог завдав авіаційних ударів у районах Рівного, Благодатного та Старомайорського. Здійснив обстріл понад 15 населених пунктів, у тому числі Вугледар, Пречистівка, Золота Нива, Велика Новосілка, Сторожево та Благодатне Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямах противник зосереджує основні зусилля на запобіганні подальшому просуванню наших військ.

Завдав авіаційних ударів у районах Новоданилівки, Малої Токмачки, Орєхова, П’ятихаток Запорізької області та Антонівки Херсонської області. Артилерійським обстрілам зазнали понад 35 населених пунктів, серед них Малинівка, Гуляйполе, Степове, Лобкове, Левадне та Кам’янське Запорізької області; Нікополь Дніпропетровської області; Дудчани, Берислав, Козацьке, Молодіжне, Антонівка, Камишани, Кізоміс, Станіслав Херсонської області та Іванівка Миколаївської області.

Авіація сил оборони за минулу добу завдала 11 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки супротивника та 2 – по його зенітно-ракетних комплексах.

Підрозділи ракетних військ та артилерії минулої доби вразили 11 артилерійських засобів на вогневих позиціях, 2 пункти управління, 1 склад боєприпасів, 1 район зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та ще три важливі цілі російських окупантів.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні