Молоко можуть додавати у фарш безпосередньо або замочувати хліб у молоці. Проте професійні кухарі вважають цей інгредієнт зайвим.
Виявляється, причина в тому, що білки м’яса та молока швидко зв’язуються, через що страва може втратити м’якість та стати гумовою.
Багато хто очікує, що молоко надасть котлетам соковитості, а виходить, що навпаки, робить їх жорсткими та сухими.
Тому кухарі радять навіть хліб замочувати у воді.
Якщо м’ясний фарш вийшов занадто густим, то замість молока краще додати трохи крижаної води. До речі, цей варіант також ідеально підходить і для фаршу для пельменів та чебуреків. Крижана вода робить страви соковитими.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати бюджетні котлети з рибної консерви.