Вівторок, 30 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниУкраїнців приголомшили новими цінами на два популярні овочі: купити зможуть не всі

Українців приголомшили новими цінами на два популярні овочі: купити зможуть не всі

Этот материал также доступен на русском языке
В Україні продовжують рекордно зростати ціни на овочі та фрукти, серед яких лідирують два популярні овочі, без яких не обходиться жодна господиня. Це: морква та цибуля.

Нові дані по цінам опублікував Мінфін.

Станом на 22 червня середня ціна на моркву (стару) становить 62 грн. Молода морква в середньому продається по 55,9 грн за 1 кг. Такі ціни представлені на моркву у супермаркетах, на ринках вони можуть різнитися. Так, наприклад, в Одесі на ринках ціни на моркву коливаються в межах 60-75 грн за 1 кг.

Різке зростання цін на моркву почало фіксуватися з 1 березня 2023 року, тоді середня ціна на цей овоч становила 48,08 грн. І буквально за три місяці ціна зросла понад 30%.

Не тішать і ціни на цибулю. Середня ціна білої цибулі давно перевищила 100-гривневий рубіж і сьогодні становить 129 грн. Середня ціна 1 кг цибулі в супермаркетах та магазинах складає 73,40 грн. Цибулю ріпчасту молоду продають по 52,89 грн за 1 кг.

Ціни на цибулю почали стрімко зростати з 1 лютого 2023 року, тоді середня ціна становила 45,64 грн за 1 кг. Станом на 1 червня цибуля коштувала 64,96 грн, і буквально за 20 днів вона здорожчала до 73,40 грн.

Таке зростання цін спровоковане підривом на Каховській ГЕС, багато овочевих полів було просто затоплено. Також не сприяють і погодні умови.

Вплине на ціни й подорожчання палива з 1 липня.

Раніше ми розповідали, як самому виростити цибулю розміром з кулак.

Зараз складно спрогнозувати, якими будуть ціни не те, що за місяць, а за кілька днів. Якщо і буде зниження, то швидше за все не дуже значне та відчутне і те ближче до серпня, коли почнеться масовий збір овочів.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні