Понеділок, 20 Травня, 2024
ГоловнаДачаМісячний посівний календар дачника на тиждень з 26 червня по 2 липня

Місячний посівний календар дачника на тиждень з 26 червня по 2 липня

Этот материал также доступен на русском языке
Цей тиждень не дуже сприятливий для садових робіт, але все ж таки деякі - дозволені. Чим можна зайнятися з 26 червня по 2 липня на дачі, щоб рослини віддячили гарним урожаєм.

26-27 червня. Можна зайнятися посівом огірків, дині, кавуна, цвітної капусти, баклажану. Дуже добре приживаються троянди, виноград та ягідні кущі, тому їх можна сміливо висаджувати. Дозволено мінеральні та натуральні підживлення, поливи, пасинкування, проріджування слабких сходів. Але краще відмовитися від щеплення дерев та обробки їх отрутохімікатами.

28-30 червня. Ці дні не дуже сприятливі. Але, якщо у вас є необхідність посіяти зелень, салат та квіти, то можете це зробити. Добре вдаються щеплення, обрізки та покос газону. Можна рясно поливати і підгодовувати рослини, боротися з личинками та слимаками, обприскувати садок від хвороб. Не рекомендується в останні дні червня розмножувати рослини розподілом цибулин і коренів.

1-2 липня. Можна зайнятися посівом цибулі на перо, спаржі, шпинату, ендівію, зелених культур. Вдалий час для пасинкування помідорів, формування батогів огірків, збору врожаю овочів, але не для зберігання. Квітники можуть садити ампельні і кучеряві квіти, вкорінювати живці. У саду можна зайнятися культивацією, прополюванням, боротьбою з хворобами, шкідниками (у тому числі і підземними), внесенням мінеральних добрив. А ось поливати, займатися обрізкою у саду не рекомендується.

Раніше ми розповідали, як приготувати підживлення для томатів – урожай збиратимете відрами.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні