Неділя, 28 Квітня, 2024
ГоловнаДачаДо 10 кг помідорів з куща: як приготувати чудодійний розчин для підживлення...

До 10 кг помідорів з куща: як приготувати чудодійний розчин для підживлення з харчової соди

Этот материал также доступен на русском языке
Харчова сода – популярний продукт, який використовується не лише на кухні, а й на дачі. Розчин на основі харчової соди захищає томати від вірусів, бактерій, шкідливих комах та допомагає зібрати хороший урожай.

Харчова сода – надійна помічниця у боротьбі з фітофторозом томатів. Краще встигнути провести профілактику, ніж потім боротися із хворобою. Для цього помідори потрібно обприскувати розчином соди вже за кілька тижнів після висадки розсади у ґрунт. Обробку потрібно проводити кілька разів із інтервалом у 7-10 днів. Такий агроприйом допоможе не тільки запобігти появі фітофторозу на кущах томатів, а й заодно покращити смакові якості плодів, що дозрівають.

Раніше ми розповідали, коли пасинкувати томати для кращого врожаю.

Для приготування розчину слід розчинити 1 чайну ложку соди на десять літрів води.

Для найкращого прилипання можна додати 50 г подрібненого господарського мила. Раз на два тижні обприскуйте цим розчином томати. Якщо хвороба вже проявилась на кущах, то дозу соди потрібно збільшити до 2 чайних ложок на 10 л води. Також сода допомагає впоратися і з борошнистою росою, обприскують помідори не частіше ніж раз на тиждень, протягом 7-10 днів.

Запам’ятайте, для профілактики достатньо 1 чайної ложки на 10 л води, для боротьби із хворобою до 30 г на 10 л води.

Для раннього та рясного плодоношення томатів, а також покращення смакових якостей плодів у 10 л води потрібно розбавити по 2 ст. л. соди та соняшникової олії. Потім додають 1 таблетку аспірину та 20-30 г тертого господарського мила.

Цим розчином томати поливають один раз на 10 днів. Урожай буде шикарним – один кущик приносить 8-10 кг помідорів за сезон.

Але варто не перестаратися з содою, оскільки вона залужує ґрунт, все має бути в міру.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні