П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаНовиниЯк підтвердити стаж роботи для пенсії – роз'яснення Пенсійного фонду

Як підтвердити стаж роботи для пенсії – роз’яснення Пенсійного фонду

Этот материал также доступен на русском языке
Через помилку у трудовій книжці пенсіонер може втратити роки стажу і замість гідних виплат, отримати мізерні або працювати до 65 років.

«Як підтвердити стаж людині, яка працювала в компанії, якої вже давно немає, і якщо немає печатки про звільнення у трудовій книжці?» – запитала мешканка Вінницької області.

Раніше ми розповідали, на скільки виросли пенсії у працюючих пенсіонерів з 1 червня.

Фахівці Пенсійного фонду відповіли, що якщо у трудовій книжці містяться неправильні або неточні записи про періоди роботи, для підтвердження стажу роботи приймаються дані, які є в реєстрі застрахованих осіб (після 1998 року), а також довідки, виписки з наказів, відомості про заробітну плату, що містять відомості про періоди роботи.

Якщо ж документи про стаж роботи неможливо отримати через ліквідацію підприємства або вони знищені внаслідок війни, то стаж роботи може бути встановлений на підставі показань не менше двох свідків, які знали заявника щодо спільної роботи на одному підприємстві та мали документи про свою роботу за час, коли вони підтверджують роботу заявника. Зі свідками потрібно звертатися до сервісних центрів Пенсійного фонду.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні