П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаНовиниКому з українців встановлено щомісячну доплату до пенсії у розмірі 570 гривень?

Кому з українців встановлено щомісячну доплату до пенсії у розмірі 570 гривень?

Этот материал также доступен на русском языке
Українські пенсіонери, крім пенсії, можуть отримувати ще й додаткові виплати. Але є умова.

«Моїй мамі у червні виповнюється 80 років, чи доплачуватимуть їй до пенсії вікову доплату?» – запитала мешканка Вінницької області.

Фахівці Пенсійного фонду відповіли, що українці, які досягли певного віку мають право отримувати доплати. Так, пенсіонери віком від 70 до 80 років можуть отримувати від 300 до 570 гривень.

Але крім досягнення певного віку, є ще один важливий нюанс, про який потрібно знати. Важливий критерій надання вікової доплати – обмеження за розміром пенсії. Якщо пенсіонер отримує більше 10340 гривень, то доплата йому не належить.

Пенсіонерам віком 80+ встановлюють до пенсії 570 гривень. Тому Вашій мамі при досягненні 80 років виплачуватимуть 570 гривень, а якщо говорити точніше, то доплата становитиме лише 114 гривень. Вся річ у тому, що пенсіонери віком від 75 до 80 років одержують щомісяця 456 гривень, а при досягненні 80 років цю суму збільшують до 570 гривень, доплачуючи різницю.

Зазначимо, що, за даними Пенсійного фонду, станом на квітень 2023 року, в Україні пенсії отримували 10,697 мільйона осіб. Кількість пенсіонерів за минулий рік зменшилась на 96 тисяч.

Середній розмір пенсії складає 5,2 тис. грн. При цьому більшості виплачують пенсію набагато меншого розміру – до 3 тис. грн (3,1 мільйона пенсіонерів), а від 3 до 4 тис. грн отримують 2,2 мільйона українців. Тобто менше 4 тисяч гривень на місяць отримують понад половина пенсіонерів.

Раніше ми розповідали, на скільки збільшилися пенсії працюючих пенсіонерів після перерахунку.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні