Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниГромадянам України почали виплачувати допомогу у сумі 4 тисячі гривень: як подати...

Громадянам України почали виплачувати допомогу у сумі 4 тисячі гривень: як подати заявку

Этот материал также доступен на русском языке
Українці, які постраждали через війну, можуть отримати фінансову допомогу від Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста та Червоного Півмісяця та Товариства Червоного Хреста України. Розмір допомоги складає 16 тисяч гривень.

Виплата у розмірі 4000 грн надійде на банківський рахунок заявника. Виплата щомісячна протягом чотирьох місяців. Перший платіж надходитиме протягом семи робочих днів після подання заяви.

Раніше ми розповідали, як отримати гуманітарну допомогу у вигляді продуктових наборів.

Можливість отримати грошову допомогу мають ветерани війни – особи з інвалідністю внаслідок війни І чи ІІ групи мають.

Ви можете отримати допомогу, якщо маєте посвідчення особи з інвалідністю внаслідок війни (І або ІІ групи) та інформація про Вас нараховується в Єдиному державному реєстрі ветеранів війни Міністерства у справах ветеранів України.

На даний момент триває другий етап виплат, який стартував 22 березня. У рамках цього етапу виплати нададуть 15 тис. отримувачів (на першому етапі було 10 тис. осіб).

“Подання заявки на отримання грошової допомоги безкоштовне та заповнюється одержувачем самостійно. Не передавайте свої особисті дані третім особам!” – попередили у Кабміні, тому що шахраї в Україні вже почали наживатися на нібито оформленні заяв на надання допомоги.

Як оформити допомогу у розмірі 16 тисяч гривень від Червоного Хреста

Подати заявку можна через інформаційний ресурс Е-ветеран. Для цього знадобиться електронний підпис. Інструкція з подання заявки виглядає так:

  • Перейти посилання, перейти сторінку вниз і вибрати пункт “Надання підтримки людям з інвалідністю” внаслідок війни”.
  • Пройти електронну ідентифікацію за допомогою електронного підпису (КЕП).
  • Перевірити персональні дані (ПІБ, ІПН).
  • Вказати дані картки для виплат (номер рахунку у форматі IBAN), а також номер телефону та адресу електронної пошти.
  • Надіслати заяву.

Якщо одержувач не має банківського гривневого рахунку, його потрібно відкрити. Зробити це можна в будь-якому банку на власний вибір, там же можна дізнатися номер рахунку у форматі IBAN. Якщо в одержувача змінився номер рахунку, заяву доведеться подати наново.

Заявка пройде перевірку Мінветеранів. Якщо потенційний одержувач відповідає всім критеріям програми, йому автоматично буде призначено виплати на вказаний в анкеті номер рахунку.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні