Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаНовиниУкраїнцям доведеться терміново економити: енергетики назвали години, коли не можна вмикати електроприлади

Українцям доведеться терміново економити: енергетики назвали години, коли не можна вмикати електроприлади

Этот материал также доступен на русском языке
Енергетики стверджують, що є потреба у зменшенні навантаження на енергосистему та закликають перенести споживання електроприладів увечері на інші години доби.

Обсягів виробництва електрики в Україні вистачає для покриття потреб, але у вечірній час українців закликають перенести використання електроприладів на інші періоди доби.

Як повідомляє прес-служба НЕК “Укренерго”, є потреба у зменшенні навантаження на енергосистему в піковий вечірній годинник з 19:00 до 22:00, оскільки через масштабність та складність завданих окупантами пошкоджень ремонтні роботи вимагають багато ресурсів і є більш тривалими.

“Зменшити навантаження на енергосистему, особливо в піковий вечірній годинник з 19:00 до 22:00, і полегшити балансування може кожен, розумно споживаючи електроенергію: переносіть використання потужної техніки з вечірнього годинника на день або ніч, не включайте кілька потужних приладів одночасно і вимикайте світло, виходячи із кімнати”, – розповіли у прес-службі.

Крім того, зараз триває активна ремонтна кампанія на всіх енергооб’єктах, пошкоджених під час 15 масованих хвиль ракетних ударів та 18 потужних дронових атак.

Нагадаємо, стало відомо вже офіційно: Кабмін підвищив тариф на електроенергію для населення із 1 червня.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні