Новини

Шоколадний пиріг «Брауні» – найпростіший рецепт найніжнішого та пишного кексу

Інгредієнти:

  • чорний або молочний шоколад – 100 г,
  • цукор – 300 г,
  • яйця – 5 шт.,
  • какао-порошок – 5 столових ложок,
  • масло вершкове – 200 г,
  • борошно – 1,5 склянки,
  • розпушувач – 0,5 чайної ложки,
  • олія – 1 чайна ложка,
  • сіль – до смаку.

Приготування:

  1. Збити яйця з цукром.
  2. Шоколад подрібнити та помістити в сотейник.
  3. Додати до шоколаду вершкове масло та розтопити на водяній бані.
  4. Через сито пропустити борошно, какао, розпушувач та сіль.
  5. Перемішати всі сухі інгредієнти.
  6. Додати до них яйця з цукром, шоколад та перемішати.
  7. Вимісити тісто середньої консистенції.
  8. Форму для випікання (бажано прямокутну) змастити олією і присипати борошном.
  9. Випікати брауні в розігрітій до 180 градусів духовці близько 20 хвилин.
  10. Прикрасити десерт до смаку: цукровою пудрою, шоколадом або горіхами.

Новое на сайте

  • Статті

Чому не виходить великодня паска: типові помилки та корисні поради, як виправити

Для тих, хто пече паски самостійно, дуже важливо, щоб вони вийшли пишними ароматними, здобними, щоб…

30/04/2024 20:35
  • Статті

Як склалася доля українців, які 58 років тому водрузили над Києвом наш прапор

У ніч на 1 травня далекого 1966 року двоє товаришів по робочому гуртожитку над головним…

30/04/2024 19:52
  • Новини

Гороскоп здоров’я на травень: Близнюкам треба більше гуляти, а Дівам – спати

Весна закінчується, попереду літо, але астрологи радять не розслаблятися та продовжувати стежити за своїм самопочуттям.…

30/04/2024 19:15
  • Статті

Про хороший стан печінки потрібно дбати: спробуйте простий спосіб очищення

Понад 500 функцій в організмі людини виконує печінку. Найбільш важливою є фільтрація крові та очищення…

30/04/2024 18:48
  • Статті

Як готувати м’ясо, щоб не отруїтися у спеку

Спека сильно скорочує термін зберігання продуктів. Особливо це стосується м'ясних та молочних продуктів. Неякісні або…

30/04/2024 17:36
  • Статті

Солодкий мед – справа нелегка: що треба знати пасічнику

Зараз весна, квітнуть сади і бджолярі завжди радіють у передчутті нового сезону. Тож якщо ви…

30/04/2024 16:55