Статті

Чому не виходить великодня паска: типові помилки та корисні поради, як виправити

Чому не виходить великодня здоба?

Якщо готувати паску за всіма правилами, доведеться витратити багато часу і сил. Наводимо найчастіші помилки при випіканні паски.

Помилка №1: неправильно підготовлені продукти

Усі інгредієнти для паски мають бути кімнатної температури.

Помилка № 2: непросіяне борошно

Коли ви просіваєте борошно, воно насичується киснем, отже, тісто краще піднімається, стає повітряним і краще пропечеться.

Помилка №3: багато дріжджів

Тісто для паски має підходити повільно, тільки так воно вийде повітряним. Тому не варто додавати в опару багато дріжджів, розраховуйте їх обсяг так: 5% від ваги борошна (наприклад, якщо ви берете 1 кг борошна, дріжджів треба взяти 50 г).

Помилка №4: рано введена опара

Не варто вводити сіль та олію раніше часу, вони завадять процесу бродіння. Необхідно дати опарі добре піднятися. Залиште її при кімнатній температурі, далеко від протягів, приблизно на 40 хвилин. Спочатку маса збільшиться в обсязі, на поверхні з’являться бульбашки. Але ще не час! Зачекайте, коли опара почне трохи опускатися і відразу заводьте тісто.

Помилка №5: неоднорідне тісто

Тісто треба добре вимішувати, щоб воно вийшло однорідним. Також дайте тісту добре піднятися, можна навіть двічі. Перед тим як розкласти у форми, дайте відстоятися кілька годин. При цьому тісто необхідно обминати кожні 15-20 хвилин. Правильно це робиться так: скачайте кулю, відтягуйте краї і вминайте їх у центр, рухаючись по колу в одному напрямку, не перериваючи процес. Від цього кроку залежить структура паски – чи буде вона щільною, м’якою, однорідною.

Ми розповідали раніше, що можна спекти до свята – виберіть свій рецепт:

Метки: выпечка рецепт

Новое на сайте

  • Статті

“Швидка” самому собі: як розпізнати інсульт та зуміти надати першу допомогу

Інсультом називають раптове порушення кровообігу мозку. Він виникає при зупинці кровотоку однією з артерій. Кров…

21/05/2024 20:34
  • Статті

Шведський шоколадний пиріг – воістину королівське частування: не залишиться ні крихти

Шведський шоколадний пиріг - це неймовірно вишукані солодкі ласощі. Він поєднує в собі ніжний шоколадний…

21/05/2024 19:30
  • Статті

Міф чи правда: чи допоможе тибетська настоянка очистити судини

Щоб кровоносні судини були чистими, потрібно підтримувати нормальні рівні холестерину, глюкози в крові та артеріального…

21/05/2024 19:21
  • Статті

Як бабуся ледве на той світ не вирушила через сирок зі сметанкою

Ми продовжуємо рубрику «Читач пише». Авторами матеріалів, що публікуються тут, є ви, наші читачі. Сьогодні…

21/05/2024 18:35
  • Статті

Мотоблоки з бензиновими двигунами – економія у всьому, крім якості

Мотоблоки – невелика та маневрена техніка, гарний варіант для невеликих земельних ділянок.

21/05/2024 17:59
  • Статті

Мобілізація в Україні: хто має оновити свої дані, а для кого в цьому немає потреби

Продовжуємо розповідати про новий закон про мобілізацію, який набув чинності 18 травня.

21/05/2024 17:37