Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаДачаЧому цибуля росте дрібною: кожен другий припускається помилки

Чому цибуля росте дрібною: кожен другий припускається помилки

Этот материал также доступен на русском языке
Висаджуючи цибулю, кожен із нас хоче отримати великі цибулини, але не у всіх це виходить.

Досвідчені овочівники вважають, що дрібні та непоказні цибулини виростають у тих, хто припускається низки помилок при вирощуванні цієї культури.

Чого потрібно уникати при вирощуванні цибулі:

  1. Цибуля погано реагує на холод, а це означає, що її не можна висаджувати занадто рано. Якщо поспішите, то залишитеся без урожаю.
  2. Багато городників вважають, що полив – запорука гарного врожаю, але з цибулею такий фокус не минає, через надмірне поливання цибулини можуть зупинитися у зростанні або згнити. Тому поливи мають бути помірними.
  3. Улюблене місце для зростання цибулі – це сонячні грядки, якщо ви посадите її в тіні, хорошого врожаю можете не чекати.
  4. Якщо на вашій ділянці земля з щільною структурою, краще полегшити її за допомогою піску, просто цибуля не любить важкої землі.
  5. Причиною дрібних цибулин може бути і глибока посадка. Запам’ятайте, чим глибше ви посадите сівок, тим дрібніша цибулина виросте.

Цибулю у нас зазвичай висаджують із другої половини квітня і до початку травня. Намагайтеся стежити за посівами, не заливаючи їх. Якщо ґрунт ви не встигли полегшити, то хоча б постарайтеся періодично розпушувати грядки, щоб до цибулин надходив кисень.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як виростити цибулю розміром з яблуко.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні