Четвер, 28 Березня, 2024
ГоловнаДачаЯка цибуля дає ранню зелень?

Яка цибуля дає ранню зелень?

Этот материал также доступен на русском языке
Є види цибулі, які можна зрізати уже на початку весни. Пір'я у них соковите, ароматне і дуже вітамінне.

Питання читачки: «Почула від сусідки, що ранню зелень дає багаторічна цибуля. Розкажіть, як її виростити, які сорти можна зрізати протягом усього літа?»

Справді, багаторічна цибуля дає найпершу вітамінну зелень навесні. До такого виду відносяться цибуля-батун, цибуля-слизун, цибуля-шнітт і цибуля запашна. Зелене пір’я можна зрізати до 6-7 разів з весни до осені. Вони можуть зростати на одному місці до 10 років. Розмножити багаторічну цибулю можна двома способами: за допомогою насіння та вегетативно.

Перший спосіб – посіяти насінням цибулю на розсаду (у лютому – березні), потім висадити розсаду на грядку на початку або в середині травня. Другий спосіб – на 3-4-й рік кущ цибулі, що розрісся, розділити на кілька самостійних рослин і розсадити за схемою 20х25 см. Багаторічна цибуля на другий рік утворює квітконос і насіння.

Догляд за цими рослинами нескладний. Важливо висадити цибулю на добре освітленому місці, в родючий і заправлений добривами ґрунт. Полив, особливо в посушливу погоду, потрібно через день, тоді листя відростатиме швидше.

У період з весни до осені рослини підгодовують мінеральними чи органічними добривами для гарного відростання листя. Ця цибуля добре зимує, її не треба вкривати.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, чим корисна зелена цибуля.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні