П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаНовиниАвіація ЗСУ завдала 7 ударів по районах зосередження росіян, - Генштаб

Авіація ЗСУ завдала 7 ударів по районах зосередження росіян, – Генштаб

Этот материал также доступен на русском языке
1 травня РФ завдала 19 ракетних ударів (нашими захисниками успішно знищено 15 ворожих крилатих ракет типу Х-101 і Х-555) та 17 авіаційних ударів, здійснила 25 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

На жаль, є загиблі та поранені з-поміж мирного населення, серед них є діти. Зруйновано та пошкоджено житлові багатоповерхівки, приватні житлові будинки, школи, лікарні, дитячі садки та іншу цивільну інфраструктуру.

Окупанти продовжують зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках – відбито 41 атаку противника. В епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут та Мар’їнка, наші воїни тримають оборону.

На Волинському та Поліському напрямах ознак формування ворогом наступальних угруповань не виявлено.

На Сіверському та Слобожанському напрямках за добу ворог завдав авіаудару керованими авіабомбами по населеному пункту Лизунівка Чернігівської області, загинула дитина. Обстріляв населені пункти Леонівка, Червоний Хутір, Карповичі, Грем’яч та Новгород-Сіверський Чернігівської області; Середина-Буда, Шостка, Ходине, Іскрисківщина, Волфіно та Садки Сумської області, а також Уди, Гоптівка, Стрілка та Домашнє Харківської області.

На Куп’янському напрямі ворог наступальних дій не проводив. Артилерійські та мінометні обстріли противника зазнали Фіголовка, Західне, Лиман Перший, Кислівка, Куп’янськ, Крохмальне та Берестове Харківської області.

На Лиманському напрямі противник намагався покращити тактичне становище, вів безуспішні наступальні дії в районах Новоселівського та Білогорівки. Наніс авіаудар по Білогорівці, Григорівці та Спірному. Артилерійські обстріли противника зазнали Макіївка, Діброва, Білогорівка Луганської області та Верхньокам’янське та Спірне в Донецькій області.

На Бахмутському напрямку ворог продовжує вести наступальні дії. Тривають бої у місті Бахмут. До того ж, протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії у напрямку населеного пункту Предтечине. Завдав авіаційний удар по Бахмуту та Білій Горі. Від ворожих обстрілів постраждали Васюківка, Оріхово-Василівка, Новомаркове, Григорівка, Бахмут, Хромове, Часів Яр, Іванівське, Костянтинівка, Діліївка та Південне Донецької області.

На Авдіївському напрямку противник вів наступальні дії в районах населених пунктів Північне та Першотравневе, успіху не мав. Наніс авіаудар по Авдіївці. Обстріляв Ластівчине, Північне, Первомайське та Карлівку Донецької області.

На Мар’їнському напрямі противник продовжує атакувати позиції сил оборони. Тривають бої за Мар’їнку. Ворожих обстрілів зазнала також Георгіївка Донецької області.

На Шахтарському напрямі протягом доби ворог наступальних дій не робив. Обстріляв Вугледар, Богоявленку та Новоукраїнку Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямах окупанти обороняються. Обстрілюють населені пункти. Серед них – Времівка, Новосілка, Новопіль Донецької області; Малинівка, Червоне, Гуляйполе, Чарівне, Білогір’я, Мала Токмачка, Новоданилівка, Щербаки та Зелений Гай на Запоріжжі; Нікополь Дніпропетровської області, а також Іванівське, Козацьке, Осокорівка, Золота Балка, Качкарівка, Республіканець, Берислав, Веселе, Одрадокам’янка, Тягинка, Білозерка, Кізоміс та місто Херсон.

Авіація Сил оборони на добу знищила 3 російські зенітно-ракетні комплекси і завдала 7 ударів по районах зосередження особового складу противника. Також збитий ворожий розвідувальний БпЛА типу “Орлан-10”.

Підрозділи ракетних військ та артилерії протягом доби вразили пункт управління, 6 районів зосередження озброєння та військової техніки, 2 склади боєприпасів та 1 склад паливно-мастильних матеріалів ворога.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні