П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниПенсія на 50% більша: українцям підказали, як збільшити свої виплати

Пенсія на 50% більша: українцям підказали, як збільшити свої виплати

Этот материал также доступен на русском языке
У громадян України є можливість збільшити розмір своєї пенсії і не йдеться про додаткові добровільні внески.

Так, підвищити пенсію можна, якщо відмовитися від неї при досягненні 60-річчя та продовжувати працювати.

Це слідує з 29-ї статті Закону “Про загальнообов’язкове пенсійне страхування”. Згідно із законом, якщо українець самостійно ухвалює рішення вийти на пенсію пізніше, його виплату збільшать на певний відсоток.

Так, наприклад, якщо відстрочити пенсію на період до п’яти років – за кожний місяць без пенсії, розмір виплати збільшать на 0,5%; якщо ж відстрочити пенсію на період від п’яти років – за кожний місяць без пенсії розмір виплати буде збільшено на 0,75%.

Тобто українець, який вийде на пенсію на 5 років та 7 місяців пізніше, зможе отримати надбавку до пенсії у розмірі близько 50%.

Якщо вам вдалося заробити пенсію у розмірі 5 тис. грн і вирішили продовжити працювати, то при зверненні за виплатою у 65 років та 7 місяців ваша пенсія складе вже 7,5 гривень.

Звичайно, відстрочка пенсії виправдається, якщо вам вдалося спочатку заробити непоганий розмір пенсійних виплат, якщо ваша пенсія в 60 років мінімальна, то особливого підвищення ви не помітите.

Пенсія розраховується досить просто, за формулою, де середню зарплату за три минулі роки (а це 12 157,7 грн) множать на співвідношення власної зарплати до середньої, на стаж у роках та на 1%.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що в уряді назвали середній вік виходу на пенсію.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні