Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЯкий вид риби обов'язково має бути в раціоні жінок старше 50 років?

Який вид риби обов’язково має бути в раціоні жінок старше 50 років?

Этот материал также доступен на русском языке
Про те, що морська риба дуже корисна для нашого організму знає багато хто, але про те, який вид риби потрібно ввести в раціон жінкам старше 50 років і пенсіонеркам, відомо не всім.

Медики прояснили ситуацію. Було встановлено, що жіночому організму в цьому віці не вистачає вітаміну D, який є у скумбрії.

Також ця риба забезпечує надходження кальцію в кістки, попереджаючи їхню ламкість. А ще елементи, які містяться в рибі, перешкоджають утворенню раку молочної залози.

Є в скумбрії і достатньо вітаміну B12. Останній виконує найважливішу функцію у процесі кровотворення, вироблення травних ферментів, регулювання гормональних функцій та обміну речовин.

М’ясо скумбрії швидко насичує наш організм, а це означає, що за допомогою скумбрії можна контролювати свою вагу, і при цьому не набирати зайвих кілограмів.

Не можна не згадати і про корисний холестерин, який є у скумбрії, він відповідає за очищення судин, а також фтор, фосфор, жирні кислоти омега-3, хром, натрій та йод.

Якщо періодично вживати м’ясо скумбрії, це добре позначиться на мозковому кровообігу, сприяючи поліпшенню пам’яті, позбавить спазмів, головних болів і суглобах і навіть знизить рівень цукру в крові.

Для збереження жіночого здоров’я найкраще підходить атлантична скумбрія.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що жареная рыба может привести к инсульту.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні