Четвер, 2 Травня, 2024
ГоловнаНовиниБагатьох водіїв зобов'яжуть замінити номерні знаки – у Кабміні підготовлено нову заборону

Багатьох водіїв зобов’яжуть замінити номерні знаки – у Кабміні підготовлено нову заборону

Этот материал также доступен на русском языке
В уряді внесли зміни до постанови про номерні знаки транспортних засобів. Йдеться про автомобільні номерні знаки, які виробляються за індивідуальними замовленнями.

Так, згідно з документом, прийнятим від 21 квітня 2023 р. за №367, на номерних знаках заборонено “символіку комуністичного тоталітарного режиму, націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режиму та військового вторгнення російського нацистського тоталітарного режиму в Україну”.

А це означає, що тепер доведеться замінити знаки, на яких є нацистська або комуністична символіка, або символи, які обрала російська федерація, перед вторгненням в Україну.

Нагадаємо, що ще навесні 2022 року Верховна Рада України визнала Росію “країною-терористом” та заборонила використовувати символи “Z” та “V”, які окупанти наносять на свою військову техніку. В уряді визнали ці дві латинські букви є символікою військового вторгнення.

Тому, якщо на ваших номерних знаках є ці літери або символи комуністичного тоталітарного режиму, націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режиму, номери доведеться замінити.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що на автошляхах  із 28 квітня почали діяти нововеддення.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні