П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаКомуналкаДоведеться заощаджувати ще більше: нові тарифи на воду обіцяють уже з 1...

Доведеться заощаджувати ще більше: нові тарифи на воду обіцяють уже з 1 червня

Этот материал также доступен на русском языке
Про підвищення тарифів на воду говорять із кінця минулого року. Стало відомо, що нові суми у платіжках українці побачать уже у червні.

З 1 червня в Україні зростуть тарифи на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення – у середньому за ліцензіатами НКРЕКП рівень зростання становитиме близько 30%.

Про це йдеться у відповіді Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) на офіційний запит.

«Цього року (орієнтовно з 01 червня) НКРЕКП планує наблизити тарифи ліцензіатів НКРЕКП на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення до економічно обґрунтованого рівня, що є не лише вимогою законодавства, а й необхідністю з економічної та технічної точки зору», – йдеться у повідомленні.

Таким чином, збільшення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення вплине на кінцеву плату споживачів.

Але розмір тарифів водоканалів залежить від особливостей надання послуг та обсягів споживання, кількості споживачів, які користуються послугами за одним договором (абонентським рахунком). А це означає, що суми можуть відрізнятись між різними водоканалами.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що в Україні затвердили новий тариф на газ для населення з 1 травня.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні