Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаНовиниВорог застосовує крилаті авіаційні бомби у 4 областях України, - Генштаб

Ворог застосовує крилаті авіаційні бомби у 4 областях України, – Генштаб

Этот материал также доступен на русском языке
Почалася 425-та доба війни. Минулої доби противник завдав 1 ракетного і 46 авіаційних ударів. Здійснив близько 60 обстрілів із реактивних систем залпового вогню за позиціями наших військ та населених пунктів.

Активно використовує авіацію, застосовуючи крилаті авіаційні бомби у Луганській, Донецькій, Запорізькій та Херсонській областях.

В результаті є загиблі та поранені серед цивільного населення, зруйновані та пошкоджені приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Основні зусилля противник зосереджує на веденні наступальних дій на Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямах – відбито близько 60 атак противника.

Найзапекліші бої продовжуються за Бахмут та Мар’їнку.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація залишається постійною.

Ознак формування наступальних угруповань не виявлено.

На Сіверському та Слобожанському напрямах противник продовжує утримувати у прикордонних з Україною районах Брянської, Курської та Білгородської областей певну кількість своїх військ.

Минулої доби зробив обстріл населених пунктів Грем’яч Чернігівської області; Червона Зоря, Павлівка, Кондратівка, Тимофіївка Сумської області, а також Гоптівка, Зелене, Ненудне, Бударки, Милове та Червоне Перше у Харківській області.

На Куп’янському напрямку артилерійські обстріли противника зазнали Дворічна, Гряниківка, Масютівка, Лиман Перший, Кислівка та Берестове Харківської області; Новоселівське у Луганській області; Торське та Спірне в Донецька область.

На Лиманському напрямі противник наступальних дій не проводив.

На Бахмутському напрямку ворог продовжує вести наступальні дії.

Тривають тяжкі бої за місто Бахмут. Також протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії на околицях населених пунктів Григорівка, Богданівка та Іванівське. Від ворожих обстрілів постраждали Васюківка, Оріхово-Василівка, Маркове, Григорівка, Бахмут, Іванівське, Годинник Яр, Ступочки, Новодмитрівка, Костянтинівка та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку противник вів наступальні дії в районах Новокалинового та Первомайського Донецької області, успіху не мав, зазнав великих втрат.

Обстріляв, зокрема, Новокалинове, Авдіївку, Північне, Тоненьке, Ластівчине, Первомайське, Карлівку та Невельське.

На Мар’їнському напрямі протягом доби нашими захисниками було відбито численні атаки противника у північній та центральній частинах населеного пункту Мар’їнка, а також у Новомихайлівці Донецької області.

Водночас, ворожі обстріли зазнали Красногорівка, Георгіївка, Мар’їнка, Перемога, Новомихайлівка та Парасковіївка Донецької області.

На Шахтарському напрямку ворог наступальних дій не робив.

Обстріляв Богоявленку, Новоукраїнку, Вугледар, Золоту Ниву, Пречистівку, Велику Новосілку Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямах противник продовжує вести оборонні дії.

Водночас протягом доби здійснив обстріл понад 40 населених пунктів. Серед них – Времівка, Новосілка, Новопіль Донецької області; Ольгівське, Червоне, Чарівне, Оріхів Запорізької області; Нікополь Дніпропетровської області; Томарине, Одрадокам’янка, Ольга, Садове, Кізоміс Херсонської області та місто Херсон. Пошкоджено близько 25 житлових будинків. Є поранені серед мирних громадян.

Російські окупанти продовжують грабувати мирне населення України, привласнюючи зерновий урожай.

Так, у місті Бердянськ Запорізької області так звана російська окупаційна влада намагається вивезти викрадене зерно, завантажуючи його на ворожі вантажні судна.

Окупантам катастрофічно не вистачає медичний персонал на полі бою.

З метою поповнення некомплекту військових лікарів, місцевих працівників медичних установ Бердянська, які отримали паспорти громадян Російської Федерації, стали примушувати до постановки на військовий облік ворога. У разі відмови загрожують їм втратою робочих місць.

Авіація Сил оборони України минулої доби завдала 14 ударів по районах зосередження окупантів.

Також, збиті 2 ворожі розвідувальні БпЛА типу “Мерлін” та 1 – “Орлан-10”, а також 8 дронів-камікадзе типу “Ланцет”. Підрозділи ракетних військ та артилерії вразили 3 станції радіоелектронної боротьби противника.

Нове на сайті