Четвер, 2 Травня, 2024
ГоловнаНовиниДеяким пенсіонерам не варто чекати на підвищення пенсій з квітня: кому перерахунок...

Деяким пенсіонерам не варто чекати на підвищення пенсій з квітня: кому перерахунок не проведуть

Этот материал также доступен на русском языке
З 1 квітня в Україні проводять перерахунок пенсій працюючим пенсіонерам, але є категорія українців, яка навіть за наявності не менше 24 місяців стажу не отримає підвищених виплат.

Так, законом України від 09 липня 2003 року № 1058-IV «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» (далі — Закон № 1058) визначено, що пенсії за вислугу років, призначені на умовах Закону України від 05 листопада 1991 року № 1788-XII « Про пенсійне забезпечення» до досягнення одержувачами пенсійного віку не перераховуються. Тобто перерахунок не буде здійснений тим, хто отримує пенсії за вислугою років і не досяг пенсійного віку – 60 років.

Це стосується педагогів, медичних працівників, працівників авіації, які не досягли віку, встановленого статтею 26 Закону № 1058, та працюючі/працюючі на посадах, які не дають права на пенсію за вислугу років.

Варто зазначити, що після призначення пенсії за вислугу років пенсіонер може отримувати пенсію та працювати, окрім роботи на посадах, що дають право на пенсію за вислугу років.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що пенсіонери зможуть отримати нові пенсійні посвідчення.

Джерело: Кадровик

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні