Понеділок, 13 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЯкі продукти не можна їсти на сніданок - ви будете здивовані

Які продукти не можна їсти на сніданок – ви будете здивовані

Этот материал также доступен на русском языке
Сніданок – це важливий прийом їжі, якого потрібно підійти з усією відповідальністю. Потрібно пам'ятати, що не всі продукти можна їсти натщесерце.

Про це повідомила нутриціолог Марина Тимощук у Instagram.

Отже, під забороною, на думку медика, кава з бутербродом, вівсянка із фруктами, круасани, печиво та торт.

Сніданок – основний прийом їжі, від якого залежатиме харчова поведінка протягом усього дня. Тому якщо ви поснідаєте тільки вуглеводами, то буде хотітися ще більше солодкого і збільшиться ймовірність частих перекусів і переїдання. Особливо це важливо для тих, хто стежить за своєю фігурою чи намагається скинути зайву вагу.

«Тому при схудненні — щодня має бути збалансований білково-жировий сніданок з овочами, який забезпечить вам тривалу ситість, і профілактуватиме переїдання солодким»,— йдеться у повідомленні.

З чого має складатися правильний сніданок?

Нутриціолог радить віддати перевагу наступним продуктам:

  • Каші (гречана, вівсяна, кукурудзяна, пшенична та інші) — вони містять клітковину, яка знижує рівень холестерину, а ще вони запускають роботу травної системи, наповнюють організм вітамінами, білками та залізом;
  • домашня гранола — її вміст можна проконтролювати;
  • яйця — ці продукти у вареному, смаженому чи тушкованому вигляді насичують організм корисними білками та дарують відчуття ситості.

Також не варто розпочинати день із алкоголю. Він категорично заборонений натщесерце, інакше його токсична дія на організм посилиться, а рівень глюкози в крові різко впаде. Крім того, алкоголь провокує почуття голоду, через що ви можете переїсти за сніданком.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як повернути втрачений апетит.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні