П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаКомуналкаУ Кабміні визначились із тарифами на електроенергію: скільки платитимемо за світло з...

У Кабміні визначились із тарифами на електроенергію: скільки платитимемо за світло з 1 квітня

Этот материал также доступен на русском языке
Тарифи на електроенергію в Україні далекі від ринкових цін, тому в уряді розглядають способи та можливості підвищення розцінок. Скільки доведеться платити українцям із 1 квітня 2023 року?

Підвищення тарифів на електроенергію неминуче. Через російські атаки по енергетичних об’єктах, більшість із них потребує капітальних ремонтів та відновлення, на які потрібні просто величезні суми. Але через війну багато українців втратили свої колишні доходи та оплачувати комунальні платежі не всім під силу, особливо в опалювальний період, коли суми у рахунках б’ють рекорди.

Тому у Кабінеті Міністрів України ухвалили рішення не підвищувати тарифи на електроенергію до кінця опалювального сезону 2022-2023 років.

«1 квітня мав закінчитися спеціальний період із пільговими цінами на електроенергію. Тому сьогодні уряд ухвалює рішення про його продовження. Механізм покладеного соціального обов’язку продовжуватиме діяти до 30 квітня цього року», – сказав Шмигаль.

А це означає, що мінімум до 1 травня українці й надалі платитимуть за електроенергію на рівні: 1,44 грн/кВт-год за споживання до 250 кВт/місяць 1,68 грн/кВт-год за споживання понад 250 кВт/місяць.

Водночас, радник прем’єра Андрій Бойко заявив, що Україні потрібно збалансувати тарифи на електроенергію до наступної зими.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що українців готують до підвищення ще одного комунального тарифу.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні