Субота, 18 Травня, 2024
ГоловнаНовиниЦей день в історії: 4 квітня – День створення НАТО та День...

Цей день в історії: 4 квітня – День створення НАТО та День освіти з питань мінної небезпеки

Этот материал также доступен на русском языке
4 квітня 2023 року – вівторок. У світі відзначають багато цікавих свят. Серед них – створення НАТО, День веб-майстрів, День бродячих тварин.

4 квітня – День створення НАТО. Організація Північноатлантичного договору Північноатлантичний Альянс був заснований 4 квітня 1949 року в США з метою захисту миру та стабільності.

Договір у 1949 році у Вашингтоні підписали США, Бельгія, Великобританія, Голландія, Данія, Ісландія, Італія, Канада, Люксембург, Норвегія, Португалія та Франція.

4 квітня – День веб-майстрів. Це професійне свято має статус неофіційного. Цікаво, що дата свята – 4.04 – нагадує за своїм написанням помилку 404 (“Сторінка не знайдена”), яка має пряме відношення до роботи веб-майстрів.

Міжнародний день освіти з питань мінної небезпеки та допомоги у діяльності, пов’язаній з розмінуванням. Це свято з’явилося 8 грудня 2005 року та було проголошено Генеральною асамблеєю ООН. Тоді організація закликала створювати національні кошти для діяльності з розмінування у тих країнах, де вибухонебезпечні предмети війни створюють загрозу безпеці, здоров’ю та життю людей.

На жаль, ця проблема стосується й нас, українців. Через війну багато населених пунктів і полів заміновані окупантами. На розмінування територій піде десятиліття.

Щороку, починаючи з 2003 року, відзначається незвичайне свято – Всесвітній день щура, створений для того, щоб об’єднати любителів декоративних щурів по всьому світу. Ідея заснування цього Дня належить американським щурам, які вирішили вшанувати своїх хвостатих улюбленців. Дата була обрана невипадково: саме 4 квітня запрацював перший сайт, присвячений декоративним щурам.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні