Середа, 1 Травня, 2024
ГоловнаНовини8 лютого – Федора Студита: що не можна робити цього дня, щоб...

8 лютого – Федора Студита: що не можна робити цього дня, щоб не втратити здоров’я

Этот материал также доступен на русском языке
8 лютого – 39-й день року за григоріанським календарем. До кінця року лишається 326 днів.

Чому 8 лютого потрібно згадати померлих родичів?

8 лютого віруючі відзначають день святого Федора Студита. Це грецький громадський діяч і чернець, якого церковнослужителі зарахували до святих. У народному календарі цей день вважається дуже таємничим, його назвали «Федором Поминальником».

Вважається, що саме 8 лютого померлі родичі відвідують будинки, де раніше жили. Тож цього дня варто піти до церкви та помолитися за покійних.

Що не можна робити 8 лютого?

Не можна грішити, як і будь-якого іншого дня. Але саме сьогодні кожна ваша погана справа рахуватиметься за три. Особливо це стосуватиметься невиконаних обіцянок. Не варто мести чи мити підлогу – виметете удачу та здоров’я, краще взагалі нічого не прибирати і не викидати.

Прикмети на погоду на Федора Студита

  • Погожо і немає вітру — весна настане рано і не буде холодною.
  • Ясна ніч — восени чекай на хороший урожай льону.
  • Блихий місяць — буде снігопад.
  • Мороз і ясний захід сонця — до морозів.

День пропозиції руки та серця

Також сьогодні відзначають романтичне свято – День пропозиції руки та серця, яке передує Дню святого Валентина. При цьому День пропозиції руки та серця відзначається раніше Дня святого Валентина для того, щоб 14 лютого можна було урочисто відсвяткувати заручини.

Існують і інші свята, в які можна запропонувати своїй другій половинці одружитися. Наприклад, у США 20 березня відзначається Національний день пропозиції руки та серця. А в Шотландії, Ірландії, Англії та Фінляндії є стара традиція, згідно з якою жінка 29 лютого у високосний рік може першою запропонувати чоловікові руку та серце.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні