П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаНовини316 днів війни: у Генштабі розповіли, що відбувається на фронті станом на...

316 днів війни: у Генштабі розповіли, що відбувається на фронті станом на ранок 5 січня

Этот материал также доступен на русском языке
Почалася триста шістнадцята доба російського широкомасштабного вторгнення. Минулої доби російські окупанти завдали 3 ракетних, 13 авіаційних ударів і 68 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, зокрема, по цивільній інфраструктурі міст Бахмут, Костянтинівка та Курахове Донецької області; Нікополь на Дніпропетровщині та Херсоні. Є постраждалі, тяжко поранені та загиблі серед мирного населення.

Противник продовжує зосереджувати зусилля на веденні наступу на Бахмутському напрямку.

На Авдіївському та Куп’янському напрямах після наступальних дій успіху не мав. На Новопавлівському, Запорізькому та Херсонському напрямках продовжує вести активну оборону, обстрілює позиції наших військ та цивільні об’єкти вздовж лінії зіткнення.

Минулої доби підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Стельмахівка та Майдан Луганської області та Білогорівка, Соледар, Червона Гора, Виїмка, Підгородне, Бахмут, Курдюмівка, Майорськ, Північне, Водяне, Красногорівка, Веселе, Мар’їнка.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямах ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.

На Сіверському та Слобожанському напрямах танкових, мінометних та артилерійських обстрілів зазнали райони населених пунктів Кам’янська Слобода Чернігівської області; Кустине, Майське та Павлівка на Сумщині та Червоне, Стариця, Огурцове, Гатище, Вовчанськ, Устинівка та Фіголовка Харківської області.

На Куп’янському та Лиманському напрямах під вогненну поразку потрапили райони 20 населених пунктів. Серед них Іванівка, Куп’янськ, Дворічна, Ольшана, Кислівка, Котлярівка та Крохмальне на Харківщині та Макіївці, Майданчик та Діброва Луганської області.

На Бахмутському та Авдіївському напрямках обстріляно райони понад 40 населених пунктів. Зокрема, це – Верхньокам’янське, Білогорівка, Бахмут, Біла Гора, Диліївка, Авдіївка, Невельське, Красногорівка, Мар’їнка та Новомихайлівка Донецької області.

На Новопавлівському напрямку ворожий вогонь зафіксовано біля населених пунктів Золота Нива, Вугледар, Микільські Дачі та Пречистівка Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямах вогневого впливу зазнали райони понад 45 населених пунктів. Від танкових, мінометних та артилерійських обстрілів постраждала цивільна інфраструктура населених пунктів Полтавка, Гуляйпілське, Мала Токмачка та Степове Запорізької області та Херсон, Новосілка, Тягинка та Садове.

Йде примусова інтеграція тимчасово окупованих та зайнятих територій у правове поле Російської Федерації. Так, у місті Горлівка на Донеччині скорочено термін видачі паспортів російського зразка з 30 до 10 діб. Крім того, в регіоні здійснюється видача номерних знаків та посвідчень водіїв зразка Російської федерації.

Авіація Сил оборони минулої доби завдала 20 ударів по районах зосередження ворога, а також 5 ударів по позиціях його зенітно-ракетних комплексів. За попередню добу на східному напрямку підрозділи зенітних ракетних військ Повітряних Сил ЗСУ знищили російський штурмовик Су-25, ударний вертоліт Ка-52 та БпЛА оперативно-тактичного рівня “Орлан-10”.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні