П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаГрошіДопомога для українців від 900 до 6500 гривень: хто та як зможе...

Допомога для українців від 900 до 6500 гривень: хто та як зможе отримати

Этот материал также доступен на русском языке
Через війну багато українців залишилися без роботи, будинки й змушені були переїхати до спокійніших регіонів, залишивши все на колишньому місці проживання. 2023 року триватимуть і виплати українцям від держави та міжнародних організацій. При цьому претендувати на грошову допомогу можуть не лише переселенці, пенсіонери та постраждалі внаслідок агресії РФ особи, а й усі українці.

Щомісячно 900 гривень допомоги

Отримувати грошову допомогу можуть українці з різних регіонів країни, які безкоштовно розмістили внутрішньо переміщених осіб. За кожного переселенця можна отримати 900 гривень. Ця сума спрямовується на компенсацію оплати комунальних послуг.

Допомога доступна власникам житла, які не мають боргів з оплати комуналки, і які не беруть грошей за розміщення ВПО. При цьому неважливо, чи постраждалим українцям надана кімната, вся квартира чи будинок. На призначення допомоги це не впливає. Також ці гроші не впливають на нарахування і розмір субсидії.

Допомога для підприємців

ФОП, які офіційно працевлаштували ВПО, також можуть отримати допомогу від держави. Виплачується вона протягом двох місяців, а розмір виплати – 6500 гривень на місяць.

Головна вимога – це працевлаштування переселенців, зареєстрованих у Центрі зайнятості.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, хто в Україні може отримати допомогу від 7 до 23 тисяч гривень.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні