П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЩо потрібно додати до борщу, щоб він був яскраво-червоним: шеф-кухарі розкрили головні...

Що потрібно додати до борщу, щоб він був яскраво-червоним: шеф-кухарі розкрили головні секрети

Этот материал также доступен на русском языке
Борщ – це наше національне надбання та улюблена страва, але не кожній господині вдається зварити ідеальний борщ з яскравим червоним кольором.

Виявляється, потрібно дотримуватися кількох правил і вашому борщу позаздрять навіть маститі кухарі. Якщо ви сумніваєтеся, що борщ залишиться червоним, приблизно за десять хвилин до повної готовності в каструлю з супом введіть маленькі буряки.

Коренеплід віддасть колір, який збережеться на тривалий час.

Допоможе зберегти яскравий колір і лимон. Сік цього кислого фрукта виконує роль кулінарного “закріплювача” кольору. Тому з його допомогою готують буряк, який окремо обсмажується перед додаванням до основного складу борщу.

Не всі люблять кислий борщ, тому цукор вводять для балансу смаку. Однак цукор також допомагає й зберегти колір страви. Його найкраще додавати в процесі смаження буряка.

Не забуваємо і про томатну пасту. Якщо вводити натуральну томатну пасту в процесі смаження буряків, то це не тільки допомагає закріпити колір борщу, але й надає йому приємного відтінку кислого смаку.

Ну і звичайно, для яскравого кольору потрібно вибирати правильний сорт буряків, якщо при розрірі коренеплоду ви побачите світлі смуги (кружечки), то зварити червоний борщ точно не вийде.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, у чому вимочити печінку, щоб усунути гіркоту.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні