П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяДля чого досвідчені господині посипають м'ясо содою - багато хто навіть не...

Для чого досвідчені господині посипають м’ясо содою – багато хто навіть не здогадується

Этот материал также доступен на русском языке
Буває так, що зовні гарний шматок м'яса, куплений на ринку або в магазині, виявляється жорстким. Незалежно від того, що ви зібралися зробити - запікати, варити або приготувати котлети, на допомогу прийде інгредієнт, який є на будь-якій кухні.

Якщо ви купили шматок старої курки або яловичини, товщина якого становить 2-3 см, його варто рівномірно посипати содою та залишити в холодильнику на пару годин, після чого потрібно ретельно промити і можна приступати до приготування. Якщо ви зібралися приготувати шашлик до святкового столу – замочіть м’ясо на дві години в розчині, що складається з літра мінеральної води і чайної ложки соди.

Через зазначений час м’ясо варто обполоснути, злегка підсушити та замаринувати.

Що стосується котлет, то за допомогою цієї ж соди можна зробити їх більш соковитими і м’якими. Просто додайте її до фаршу. На кілограм продукту знадобиться одна чайна ложка, після чого фарш варто відставити на 20 хвилин.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні