Наприклад, один із таких шкідливих продуктів – червоне м’ясо, яке здатне провокувати ризик розвитку онкології та хвороб серцево-судинної системи. Також можливі ожиріння та цукровий діабет.
Але відмовлятися повністю від червоного м’яса не варто, адже воно є джерелом заліза.
Дітям, підліткам та молодим людям можна їсти продукт до двох разів на тиждень, але при цьому за сім днів не варто з’їдати більше 500 грамів.
У зрілому віці слід скоротити кількість споживання червоного м’яса до одного разу на тиждень. Що стосується чоловіків і жінок старших 50 років, то їм можна їсти м’ясо до двох разів на місяць. Це стосується натуральних продуктів, а от від ковбас, сосисок, пельменів краще взагалі відмовитися.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, які спеції допомагають зберегти здоров’я серця.