Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаНовиниЧорний Водяний Кролик: як привернути удачу і багатство

Чорний Водяний Кролик: як привернути удачу і багатство

Этот материал также доступен на русском языке
Згідно з місячним китайським календарем, 2023 рік пройде під символом Чорного Водяного Кролика, або Кота.

Пухнасте звірятко принесе багато хороших і приємних емоцій, якщо правильно підготуватися до зустрічі Нового року.

Що відомо про символ наступного року?

У стародавніх китайських традиціях кролик, або кіт, символізує достаток, щастя і довге радісне життя. Тварина розумна, скромна, доброзичлива і честолюбна. А ось вода – це символ рухливості й одночасно м’якої сили. Тому будь-які конфлікти у 2023 році можна буде вирішити за допомогою дій та переконання. Головний колір року – чорний. Він позначає завзятість, силу, цілеспрямованість. Це означає, що в 2023 році ролик заохочуватиме прояв твердої вдачі.

Жодних яскравих і кричущих відтінків

До зустрічі Нового року важливо відповідально підійти. Квартиру треба прикрасити у певній кольоровій гамі. Кролик любитьє білий, жовтий, ніжно-рожевий та блакитний, пастельні кольори, відтінки синього та фіолетового. Сподобаються тварині й усілякі прикраси (ялинкові іграшки, свічки, серветки) у зелених тонах, сріблястого і золотого кольору.

На святкування Нового року можна надягти речі чорного кольору, але обов’язково з аксесуарами або прикрасами, які сенсом або відтінками нагадують воду. Наприклад, сережки або брошку блискучого, синього або блакитного відтінку. Також добре підійдуть сукні або костюми білого та сірого кольорів. А ось яскравого та екстравагантного вбрання, макіяжу та зачісок потрібно уникати.

Тільки домашній затишок і сімейні цінності

Оскільки кролик – це сімейна тварина, то дуже важливо, щоб в домі було комфортно і затишно. Наприклад, поставити у гарну рамку сімейне фото, а на ялинку повісити іграшки, що зберігаються у вас не одне покоління. Але головне, щоб у прикрасі оселі брала участь вся родина – і малюки, і старше покоління. Щоб привернути до оселі щастя і удачу, можна придбати статуетки, чашки з картинками кролика або кота. Вважається, що якщо ці звірятка будуть:

  • золотого кольору, тоді вони принесуть у дім добробут, мир і любов;
  • усіх відтінків зеленого – здоров’я.

Білу фігурку кролика радять ставити на підвіконня для гармонії та сімейної ідилії. Кролик, що тримає моркву в лапках, допоможе з фінансами. Також треба простежити, щоб на новорічних прикрасах або серед іграшок не було хижаків – тигра, леопарда, лева і тварин з яскравим принтом. Інакше кролику це не сподобається.

Прикрашаємо будинок

Створюємо затишок разом з онуками

Кролик оцінить і новорічні прикраси, зроблені власноруч. Пропонуємо вам кілька простих ідей виробів, які можна виготовити разом з онуками.

 Гірлянда із кольорового паперу

Кольоровий папір двох або трьох різних відтінків, ножиці, нитка або довга тонка стрічка, клей ПВА.

З паперу вирізати кола (або будь-які фігурки за бажанням) різного діаметру. Вирівняти фігури по прямій. Якщо вони різного розміру, чергуйте їх у випадковому порядку. Вони можуть бути як на відстані одне від одного, так і впритул одне до одного. Намалюйте лінію клею посередині. Накладіть тасьму поверх клею, але так, щоб у неї залишився хвіст довжиною 30-50 сантиметрів на кінці. Таким чином ви зможете повісити свою гірлянду. Прокладіть поверх фігури з тасьмою аналогічні кола з клеєм. Дайте клею висохнути перед тим, як повісити гірлянду.

Кролик-іграшка зі шкарпетки

Шкарпетка, склянка, рис або інша дрібна крупа, мотузка або нитка, ножиці, стрічка, голка.

Верх шкарпетки натягнути на склянку або кухоль. Наповнити шкарпетку крупою до рівня п’яти і перев’язати ниткою або мотузкою. Знову засипати у шкарпетку крупу (трохи менше попередньої кількості) і перев’язати ниткою. На «горловині» шкарпетки, що залишилася, зробити вертикальний надріз. Кожну частину підрівняти у вигляді витягнутого овалу (з гострими кутами вгорі), щоб вони нагадували вушка кролика. Обв’язати навколо шиї кролика стрічку і за допомогою голки з тонкою ниткою вишити на мордочці дві крапочки (що нагадують очі) і букву «х» замість носика. Кролику також можна пришити маленький кругленький хвостик.

Ґудзикові ялинки

Старі різнокольорові ґудзики, тонкий дріт, кусачки, нитка.

Ґудзики розсортувати за кольором. Викласти кожен набір за розміром до ряду (від більшого до меншого). Дріт зігнути навпіл. Відступити від місця згину і перекинути один кінець дроту через другий так, щоб вийшла петля. На ній на кінці можна буде закріпити нитку, щоби повісити іграшку. Надіти на дріт найменший ґудзик, по черзі додаючи ґудзики дедалі більшого розміру. Важливо: щоразу просовуйте дріт через дві ґудзикові дірочки. У ґудзиків із чотирма отворами задійте дірки по діагоналі. Потім додати кілька темних ґудзиків однаково маленького розміру – це буде ствол дерева. Знову перекрутити дріт, відрізати рештки, прив’язати до верхньої петлі нитку і повісити іграшку на ялинку.

Сушені апельсини

Апельсини або лимони, гострий ніж, деко, папір для випічки, товста голка, дріт або нитки.

Акуратно нарізати цитруси тонкими кружальцями. Викласти їх на деко, застелене папером для випічки. Запікати дві-три години при температурі 100 градусів. Зробити голкою отвір у майбутній іграшці. Просунути нитку або дріт і закріпити, щоб вийшла новорічна підвіска.

Новорічна олійна лампадка

Апельсин, ніж, блюдечко, олія, прянощі.
Ножем зробити надріз в апельсині за його «екватором», намагаючись різати тільки шкірку. Акуратно просунути палець у надріз і відокремити шкірку від апельсина. Важливо, щоб шкірка залишилася цілою і непошкодженою, а також щоб білий стрижень у центрі апельсина був цілим (він замінить джгут). Взяти рослинну олію і налити у половинку з «джгутом». Обов’язково полити олією джгут, щоб він добре просочився. Після чого поставити свічку на блюдечко, накидати в олію прянощів (корицю, бодян і гвоздику) і запалити.

Нове на сайті