Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаНовиниКоротко про віялові відключення, феєрверки та запізнення на потяг

Коротко про віялові відключення, феєрверки та запізнення на потяг

Этот материал также доступен на русском языке
Короткий огляд новин допоможе швидше зорієнтуватись у потоці інформації.

Віялові відключення світла можуть скасувати

Україна розраховує покрити дефіцит електроенергії в системі за рахунок додаткового імпорту з Європи. Про це заявив міністр енергетики Герман Галущенко.

“Електроенергія сьогодні в Європі є, вона доступна”, – підкреслив міністр. Імпорт електроенергії дозволить Україні стабільно пройти зимовий період.

За використання петард штрафуватимуть

У Держслужбі з надзвичайних ситуацій закликають відмовитися від використання піротехніки під час воєнного стану, особливо у період свят.

За порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів передбачено адміністративну відповідальність від тридцяти п’яти до шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 595 до 1020 гривень) з конфіскацією піротехнічних засобів.

Що робити, якщо запізнилися на потяг через повітряну тривогу?

Пасажири, які очікували на завершення повітряної тривоги в укриттях і не змогли вчасно сісти на поїзд, можуть скористатися тим же квитком для поїздки наступним поїздом у тому ж напрямку. Для цього необхідно звернутися до провідника, і він знайде місце для вас. Про це повідомили в компанії «Укрзалізниця».

В компанії також нагадують, що у разі блекауту на вокзалах України працюють «Фортеці незламності», де готові забезпечити людей теплом та усім необхідним.

 

Нове на сайті