П’ятниця, 17 Травня, 2024
ГоловнаДачаМісячний посівний календар дачника на тиждень із 26 грудня по 1 січня

Місячний посівний календар дачника на тиждень із 26 грудня по 1 січня

Этот материал также доступен на русском языке
Останній тиждень року повний клопоту. Якщо у вас знайдеться час для рослин, то прислухайтеся до порад Місяця, щоб все, що ви зробите, пішло їм на благо.

26 грудня. Будь-які посадки та пересадки краще не проводити, оскільки рослини зараз слабкі і рани на них довго гояться. Також не рекомендується обрізати, поливати рослини та розпушувати ґрунт. Можна полоти землю та проріджувати сходи, мульчувати ділянку, накривати посадки та квіти на зиму.

27-29 грудня. Сприятливі дні. Будуть вдалими посадки будь-яких овочів та квітів, вигонка зелені. Поливи та підживлення дуже помірні, оскільки може згнити коріння. Не рекомендується обробляти рослини від хвороб та шкідників.

30-31 грудня. У ці дні краще утриматися від робіт із рослинами. Не рекомендується проводити посіви, посадку та пересадку будь-яких рослин, обрізати та підгодовувати рослини. Можна захищати рослини від гризунів та сонячних опіків, проріджувати сходи, вкривати троянди та ягідні кущі.

1 січня. Місяць, що росте. Можна пересаджувати рослини, висаджувати зелень у теплицю або горщики на підвіконні. А ще, краще зайнятися плануванням посадок у новому сезоні, скласти список рослин та сортів, які хочете вирощувати.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як черешкувати троянди під зиму.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні