Неділя, 5 Травня, 2024
ГоловнаНовиниМагнітні бурі в Україні на середу, 30 листопада

Магнітні бурі в Україні на середу, 30 листопада

Этот материал также доступен на русском языке
Чи варто очікувати на цей день геомагнітних потрясінь?

У середу, 30 листопада, магнітосфера Землі буде у збудженому стані, але при цьому суттєвих магнітних бур не очікується. Упродовж останніх 24 годин сонячна активність була на низькому рівні. За останню добу на Сонці сталися два спалахи класу С, максимальним з яких був спалах класу С1,15. Такі спалахи мало впливають на Землю.

Очікується, що у середу геомагнітне поле буде від спокійного до активного рівня. Сонячна активність, ймовірно, буде дуже низькою із невеликою ймовірністю спалахів С-класу.

Сонячна активність на 30 листопада:

Імовірність малого геомагнітного шторму – 20%
Ймовірність великого геомагнітного шторму – 5%
Імовірність спалаху на Сонці М-класу – 1%
Імовірність спалаху на Сонці Х-класу – 1%
Кількість сонячних плям – 10.

Магнітні бурі можуть негативно впливати на здоров’я людей. Попередження про магнітні бурі допомагають контролювати фактори ризику інфарктів та інсультів у дні, що передують цим типам сонячних явищ.

Як уникнути негативного впливу потужних магнітних бур?

Проводьте більше часу на свіжому повітрі. Навіть не надто тривалі прогулянки допомагають заспокоїтися, позбутися негативних емоцій та очистити свій розум.

Дотримуйтесь здорового раціону харчування. Постарайтеся знизити до мінімуму вживання жирної, смаженої та копченої їжі, відмовтеся від міцної кави, алкогольних та енергетичних напоїв. Пийте зелений чай, робіть ставку на салати із сезонних овочів та фруктів – це скарбниця безлічі вітамінів.

Відмовтеся від куріння. Як усі ми чудово знаємо, ця згубна звичка значно підвищує ризик виникнення серцево-судинних хвороб. А саме люди з таким діагнозом найбільш схильні до негативного впливу магнітних бур.

Не забувайте провітрювати кімнату. Насичене киснем повітря позитивно позначається на стані людини: бадьорить, підвищує імунітет, позбавляє головного болю. Провітрювання також знижує концентрацію частинок пилу та шкідливих мікроорганізмів, у тому числі вірусів, позбавляє неприємних запахів та запобігає розвитку плісняви. Прибирання та свіже повітря – проста застава не тільки чистоти, а й здоров’я.

Налаштуйте режим сну. Завжди лягайте спати одночасно. Створіть тиху обстановку із прохолодною, але при цьому комфортною кімнатною температурою. Мінімізуйте використання гаджетів перед сном – не вмикайте телевізор і не беріть у руки смартфон.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні