Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниПозбавити субсидії на оплату комуналки можуть не лише через борги: хто взимку...

Позбавити субсидії на оплату комуналки можуть не лише через борги: хто взимку залишиться без допомоги

Этот материал также доступен на русском языке
У нинішньому опалювальному сезоні субсидія є найбільш актуальною, адже багато українців просто не в змозі повністю сплатити комунальні платежі. Претендувати на житлову субсидію має право кожен українець, але є випадки коли можуть позбавити допомоги раз і назавжди.

Цього року в уряді змінили процес призначення та сплати субсидій. Так, з грудня подавати заяву потрібно не через органи Мінсоцполітики, а до Пенсійного фонду.

  • До 30 листопада українці можуть звертатися до управління соцзахисту, ЦНАПів за місцем проживання або через додаток «Дія».
  • З 1 грудня – до сервісного центру Пенсійного фонду України незалежно від місця проживання, в електронній формі через веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України та мобільний додаток Пенсійного фонду України.

За що можуть припинити виплату субсидії?

Серед причин – зміна місця проживання. Сюди входять  й інші обставини, що виключають виплату субсидії (наприклад, смерть одержувача).

Майте на увазі, що субсидія не може призначатися одночасно за зареєстрованим місцем проживання та за місцем фактичного проживання. Позбавлять виплат і через борги з оплати комуналки.

Якщо прострочено понад три місяці заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг, витрат на управління багатоквартирним будинком, термін позовної давності якого не минув, та загальна сума якої перевищує 680 гривень, то виплата субсидії автоматично припиняється. Ще одна причина – хибно зазначений розмір доходів. Цей пункт включає придбання дорогих товарів або послуг, набуття права власності на суму понад 50 тисяч гривень.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що українці отримають по 1800 гривень допомоги на оплату комуналки: як це зробити.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні