Четвер, 2 Травня, 2024
ГоловнаНовини258-та доба війни: що відбувається на фронті – оперативна інформація Генштабу на...

258-та доба війни: що відбувається на фронті – оперативна інформація Генштабу на ранок 8 листопада

Этот материал также доступен на русском языке
Почалася двісті п'ятдесят восьма доба героїчного протистояння Української нації російському широкомасштабному вторгненню.

Минулої доби підрозділи Сил оборони відбили атаки оккупантів у районах населених пунктів Красногорівка, Бахмут, Іванград, Опитне, Клищіївка, Мар’їнка, Павлівка, Водяне та Майорськ Донецької області та Білогорівка в Луганській області. Ворог здійснює обстріл підрозділів Сил оборони вздовж лінії зіткнення, здійснює фортифікаційне обладнання рубежів на окремих напрямках та веде повітряну розвідку.

Минулої доби противник завдав 9 ракетних і 37 авіаційних ударів, здійснив понад 100 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. На удари противника зазнали райони понад 25 населених пунктів Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація без істотних змін. Республіка Білорусь і надалі підтримує збройну агресію Російської Федерації проти України, надаючи РФ інфраструктуру, територію та повітряний простір. Продовжується формування російсько-білоруського угруповання військ біля республіки Білорусь.

На інших напрямках ворог здійснював обстріл:

  • на Слобожанському напрямку – з танків, мінометів, реактивної та ствольної артилерії, в районах населених пунктів Уди, Стариця, Чавунівка, Фіголовка та Дворичанське;
  • на Куп’янському та Лиманському напрямах – з артилерії різних типів, у районах населених пунктів Кислівка, Берестове, Стельмахівка, М’ясожарівка, Греківка, Макіївка, Невське, Ямполівка та Лиман;
  • на Бахмутському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Роздолівка, Яківлівка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Дослідне, Кліщіївка, Андріївка, Курдюмівка, Озарянівка;
  • на Авдіївському напрямку – з танків та всього спектру артилерії, в районах населених пунктів Авдіївка, Опитне, Водяне, Першотравневе, Невельське, Красногорівка, Мар’їнка та Новомихайлівка;
  • на Новопавлівському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Вугледар, Павлівка, Пречистівка, Времівка, Новосілка, Ненудне та Новопілля;
  • на Запорізькому напрямку – з різнокаліберної артилерії, в районах населених пунктів Темування, Ольговське, Успенівка, Гуляйполі, Залізничне, Чарівне, Новоданилівка та Степове.

На Південнобузькому напрямку вогневого впливу ворога зазнали районів населених пунктів, що межують з лінією зіткнення. Безпосередньо від вогню з РСЗВ постраждали населені пункти Вишетарасівка, Іллінка та Марганець Дніпропетровської області.

У місті Енергодар російські загарбники продовжують посилювати адміністративні та контррозвідувальні заходи. Окупанти збирають особисті дані місцевих мешканців, перевіряють смартфони, оминають приватні приміщення, незаконно затримують громадян України. У районі населеного пункту Новософіївка Херсонської області угруповання окупаційних військ посилено підрозділом з території чеченської республіки, який приєднався до пограбування місцевих жителів та їхнього житла.

Авіація Сил оборони минулої доби завдала по ворогові 24 удари. Під поразкою опинилися 17 районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, і навіть 7 позицій засобів протиповітряної оборони противника. Минулої доби Сили оборони, за різними напрямками, збили ворожий літак Су-25, БпЛА “Ланцет-3” і чотири дрони “Орлан-10”. Воїни ракетних військ та артилерії за минулу добу вразили 5 пунктів управління, 2 райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, 2 склади боєприпасів, 2 зенітно-ракетні комплекси та район вогневих позицій артилерії окупантів.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні