Неділя, 28 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниРозвідка України повідомила, коли буде звільнено Херсон від рашистів

Розвідка України повідомила, коли буде звільнено Херсон від рашистів

Этот материал также доступен на русском языке
Битва за Херсон вважається останньою великою битвою перед настанням зими, голова української розвідки Кирило Буданов вважає, що місто буде звільнено до грудня.

У великому інтерв’ю The Warzone він висловлює своє бачення того, чим закінчиться війна – і що станеться з Путіним.

Чорноморське місто Херсон жителі, що залишилися, називають містом-примарою. Більшість виїхала ще на початку війни, коли Росія швидко окупувала весь регіон. У контрнаступі українські війська просуваються вздовж Дніпра на південь та підходять до Херсона. Зараз Росія евакуювала з міста своїх громадян та проросійськи налаштованих мешканців. Для російського керівництва було б великою втратою престижу бути змушеним відмовитися від Херсонщини, частини однойменної області, яку він анексував та вважає частиною Росії. Місто має стратегічне значення для України, оскільки його можна використовувати як базу для подальшого просування до Криму. Кажуть, що війна швидше за все увійде до нижчої інтенсивності, коли зимова погода зробить дороги та місцевість непрохідними.

У великому інтерв’ю досвідченому військовому репортеру Говардові Альтману на сайті The Warzone Кирило Буданов, керівник військової розвідки України, розповідає про бачення країни про те, коли місто вдасться взяти.

— Операція, мабуть, триватиме до кінця наступного місяця, — каже він. Начальник розвідки запитує, які російські війська перебувають у місті.

– Найкраще підготовлені та боєздатні російські підрозділи зараз перебувають у Херсоні. Значну частину з них складають ВДВ, російський спецназ та морська піхота. Так що найкраще, що вони мають. Ці підрозділи складають кістяк, але вони також були посилені солдатами з мобілізації, розповів Буданов The Warzone. Він стверджує, що Росія має близько 40 000 солдатів у регіоні з обох боків річки. Буданов каже, що робляться спроби оточити Херсон, щоб зафіксувати російські війська у місті, але вони стикаються із сильним опором російських підрозділів з інших місць.

Під час інтерв’ю керівник розвідки відповідає на низку питань про те, як розвиватиметься війна після зими.

► Про український наступ на Крим – і можливість повернення анексованого півострова.

– Це можливо лише військовими зусиллями, і це буде наступного року.

► Чи можуть новомобілізовані солдати Путіна сповільнити рух України.

– Нам кидають гарматне м’ясо, але у сучасній війні вони не мають великого значення чи вирішального впливу на війну.

► Якщо Путін накаже завдати ядерного удару по Україні.

– Теоретично це можливо, тому що Росія – держава-ізгой із ядерною зброєю. Але підготовки до ядерного удару по Україні ми не зафіксували, каже він.

Буданова також запитують, чим закінчиться війна – і якою буде перемога України.

– Це дуже просто. Спочатку ми відновимо наші кордони так, як вони виглядали у 1991 році. Тоді ми сприймемо це як добрий знак і хорошу можливість покінчити з війною.

– Це буде наступного року. Однак Буданов не уточнює, коли це може статися, оскільки не хоче «вдаватися у військове планування».

Його також питають, чи зможе Путін політично пережити поразку у війні.

– Навряд чи він це переживе. Він не вірить у державний переворот проти Путіна, поки йде війна, але в те, що він «піде швидко», якщо Росію витіснять із України.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про ситуацію на фронті на ранок 7 листопада.

Підготував Сергій Чернявський

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні