Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаПенсійна справаЧому перерахунок пенсій у жовтні торкнувся не всіх пенсіонерів: названо причини

Чому перерахунок пенсій у жовтні торкнувся не всіх пенсіонерів: названо причини

Этот материал также доступен на русском языке
Незважаючи на підвищення пенсій у жовтні, частина пенсіонерів, яким мали перерахувати пенсії, залишилися з колишніми виплатами.

Про це пишуть social.com.

Так, у Пенсійному фонді України відзвітували, що після перерахунку у жовтні середній розмір пенсії становить 4539 гривень. Однак частина пенсіонерів залишилася незадоволеною, оскільки підвищення їх просто обійшло стороною.

Наприклад, киянка Віра Маєвська стверджує, що пенсія в неї залишилася на рівні 2100 грн. Як з’ясувалося, у неї всього 20 років офіційного стажу, тому вона отримує мінімальну пенсійну виплату, яка з 1 березня становить 2100 грн. Розмір цієї суми у жовтні не переглядався. Жовтневий перерахунок спрямований насамперед на тих, хто має повний стаж: не менше 30 років у жінок і не менше 35 років у чоловіків. Хоча жінка і працювала набагато довше, але у неї виникли проблеми з підтвердженням підприємницького стажу.  Тому пенсія залишається на мінімальному рівні.

Скарга також надійшла від Марини Кравець із Дніпра, хоча вона має понад 30 років стажу. Проблема полягає в тому, що жінка вийшла на пенсію лише на початку 2022 року, тобто їй лише 60 років. Жовтневий перерахунок стосувався громадян, які мають не лише достатньо стажу, а й досягли певного віку. Підвищували пенсії людям віком від 65 років та старше.

Фахівці для пояснення ще розглянули випадок Ірини Волкової з Херсона, яка стверджує, що має стаж понад 35 років, і вже виповнилося 65 років, але розмір пенсії все одно не змінився. Жовтневий перерахунок міг оминути жінку через те, що вона продовжує працювати.

Аналізуючи скарги від громадян, фахівці закликають кожен випадок розглядати індивідуально. Так, за даними ПФУ, у жовтні з 10,7 млн ​​пенсіонерів підвищення отримали лише 2,8 млн осіб.

У українців, хто дочекався підвищення, у середньому його розмір становив лише 231 грн. Все залежить від індивідуальних показників, виду пенсії та її складових на момент проведення державою перерахунку.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, хто має право на пенсію через втрату годувальника.

Нове на сайті