Вівторок, 7 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯкий секретний інгредієнт потрібно додати до дріжджового тіста, щоб випічка була легкою...

Який секретний інгредієнт потрібно додати до дріжджового тіста, щоб випічка була легкою та пухкою?

Этот материал также доступен на русском языке
Виробами з дріжджового тіста може похвалитися будь-яка господиня, але не у кожної виходить тісто схоже на пух - таке ж легке і м'яке.

Виявляється, є секретний інгредієнт, який обов’язково потрібно додати при замішуванні тіста, крім дріжджів.

Цей інгредієнт – звичайний розпушувач або сода, хоча саме перший кращий.

Нагадаємо, що розпушувачі – це речовини або суміші, які додають у тісто, щоб воно стало пухким і менш щільним. Сода або розпушувач можуть зробити випічку ще пухкішою, але якщо не розрахувати пропорції, тісто може взагалі не піднятися.

Як правильно додавати розпушувач у тісто?

Запам’ятайте, розпушувач додають не у тісто, а змішують його з борошном. Але якщо соди або розпушувача виявиться багато, тісто вийде твердим, а випічка несмачною.

Потрібно використовувати розпушувач у таких пропорціях: 10 г порошку на 500 г борошна.

І, звичайно, не забуваємо про дріжджі та інші традиційні складові тіста – борошно, вода чи молоко, олія (кондитерський жир), сіль та цукор.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні