Неділя, 19 Травня, 2024
ГоловнаГрошіЧому інваліду можуть відмовити у грошовій допомозі від ООН: які підстави мають...

Чому інваліду можуть відмовити у грошовій допомозі від ООН: які підстави мають бути вагомими

Этот материал также доступен на русском языке
Деякі найменш захищені категорії населення мають право на отримання допомоги від ООН у розмірі 10 тисяч 800 гривень.

До редакції постійно звертаються читачі з проханням допомогти їм вирішити наболіле або просто дати консультацію з того чи іншого питання. Ми намагаємося приділити увагу кожному зверненню або проханню.

Чому відмовили у грошовій допомозі?

До нас звернулася читачка Людмила Стафідова із Чорноморська, якій відмовили у виплаті цих грошей.

Читачка пише:

«Мені 75 років, я – інвалід II групи довічно, пенсія у мене з «хлібними» 3 тисячі гривень. Дві доньки живуть у Канаді, мені не допомагають. Торік отримала 4 тисячі гривень від Червоного Хреста. Більше не належиться, сказали мені. Поясніть, будь ласка, чому».

Фінансову допомогу від Управління Верховного комісара у справах біженців в ООН в розмірі 10 тисяч 800 гривень можуть отримувати лише внутрішньо переміщені особи або ті, хто постраждав від війни.

Як бачите, шановна Людмило Володимирівно, до цієї категорії ви не належите.

Також, як нам пояснили на «гарячій лінії», право на таку допомогу мають особи, які зазнали інвалідності внаслідок воєнних дій, у яких зруйновано житло і які такої допомоги раніше не отримували.

Щодо вас, то інвалідність ви зазнали задовго до війни, ваше житло, як ми зрозуміли з листа, не постраждало і ви не перебуваєте в зоні активних бойових дій. Тому, на жаль, на допомогу від ООН у розмірі 10 тисяч 800 гривень ви не можете претендувати.

По додаткову інформацію ви можете звернутися на «гарячу лінію» Управління Верховного комісара у справах біженців в ООН за номером (0800) 307-711, з понеділка по п’ятницю з 09.00 до 18.00.

Також можна написати електронного листа за адресою: [email protected].

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні