Інгредієнти:
борошно – 250 г,
тепла вода – 150 мл,
оливкова олія – 3 столові ложки,
дрібка солі,
сода – на кінчику ножа.
Приготування:
- Борошно просіяти в глибоку миску, нагріти воду до 50 градусів і розчинити в ній сіль. Акуратно влити в борошно воду і масло, додати соду і замісити некруте тісто.
- Сформувати з тіста колобок і відбивати його об стіл не менше 50 разів. Розділити тісто на три частини, викласти в ємність, щільно закрити кришкою і поставити в холодильник на одну годину.
- Дістати тісто з холодильника, розкотити кожен колобок у коржик приблизно 25 см у діаметрі. Добре обсипати руки борошном, тримати тісто навісу і тильною стороною долонь обох рук розтягувати його від середини до країв, одночасно обертаючи його навколо своєї осі.
- Потім розтягувати тісто ближче до країв, намагаючись робити це швидко, щоб тісто не порвалося. Тісто має бути розтягнуте так тонко, щоб через нього можна було бачити.
- Готові листи тіста потрібно змастити олією або розтопленим жиром. Якщо перекласти тісто на пергаментний папір, його можна зберігати в холодильнику до трьох тижнів.