П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаНове в законодавствіДеякі переселенці можуть залишитися без виплат: у Кабміні ухвалили важливе рішення

Деякі переселенці можуть залишитися без виплат: у Кабміні ухвалили важливе рішення

Этот материал также доступен на русском языке
У Кабінеті міністрів України ухвалили важливе рішення щодо внутрішніх переселенців про відновлення перевірок місця проживання. Тому деякі переселенці можуть залишитись без виплат.

Відповідна постанова прийнята 14 жовтня 2022 року, пише Хвиля.

Передбачається, що Національна соціальна служба перевірятиме фактичне місце проживання внутрішньо переміщених осіб, які отримують допомогу на проживання.

Вибіркова перевірка проводиться за рішенням керівника (заступника керівника) територіального органу Нацсоцслужби у відповідності зі сформованими з використанням Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб списків, наданих Нацсоцслужбою її територіальним органом.

Якщо людини не буде за вказаним місцем проживання, то їй залишатимуть повідомлення, в яких проситимуть з’явитися до територіального органу соцзахисту за місцем проживання протягом 10 календарних днів.

Якщо протягом цього терміну переселенець до органів соцзахисту не з’явився, виплати на проживання будуть припинені з наступного місяця. Йдеться про допомогу у розмірі 2000 гривень на дорослого та 3000 гривень на дитину чи особу з інвалідністю.

Тому переселенці у разі зміни адреси проживання мають якнайшвидше звернутися до органу соцзахисту населення чи ЦНАПу для актуалізації нових даних.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що з 1-го жовтня переселенці отримуватимуть послуги по-новому.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні