Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЗ 1 жовтня внутрішні переселенці отримуватимуть соціальні послуги по-новому

З 1 жовтня внутрішні переселенці отримуватимуть соціальні послуги по-новому

Этот материал также доступен на русском языке
З 1 жовтня Мінсоцполітики запроваджує у всіх регіонах України Єдину інформаційну систему соціальної сфери (ЄІССР). Це дозволяє централізувати призначення, нарахування та виплати ВПО, що значно прискорить отримання допомоги та вирішення проблемних питань переселенців.

«Органи соцзахисту надаватимуть послуги незалежно від того, яка адреса вказана у людини в документах. Наприклад, коли людина переїхала з міста Харків, отримала довідку ВПО у Львові, а потім перемістилася до Тернополя, то всі питання вона зможе вирішити у фактичному місці перебування. В умовах повномасштабної війни ми маємо максимально убезпечити наших людей та спростити для них надання послуг», – заявила віце-прем’єр-міністерка України – міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

Так, внутрішні переселенці у будь-якому регіональному управлінні соціального захисту можуть:

– швидко змінити у довідці ВПО неактуальне місце проживання;

– виправити помилкові чи некоректні дані у заяві на отримання довідки ВПО;

– з’ясувати та усунути причину затримки на проживання.

Єдина інформаційна система соціальної сфери завершує етап дослідно-промислової експлуатації (тестовий режим) у Житомирській, Рівненській та Вінницькій областях. Крім того, продовжується підключення співробітників управління соцзахисту з інших областей для її впровадження по всій країні.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, де будуть жити переселенці, якщо їхнє житло зруйноване.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні