Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниНайближчим часом в Україні кардинально зміниться ціна на гречку: скільки коштуватиме 1...

Найближчим часом в Україні кардинально зміниться ціна на гречку: скільки коштуватиме 1 кг

Этот материал также доступен на русском языке
Буквально з перших днів війни гречка стала справжнім дефіцитом. Ціни доходили до 100 гривень за кг, а іноді й вище. Експерти прогнозують, що найближчим часом ціни на цей стратегічний продукт можуть суттєво змінитись.

Вартість популярного продукту зменшиться до 60–70 грн за кілограм. Про це повідомив голова департаменту аграрного розвитку Мінагрополітики України Ігор Виштак.

Він зазначив, що на сьогоднішній день підприємства продовольчої галузі вже переробляють гречку нового врожаю. Тож перспектива здешевлення цієї крупи на 10-20% цілком реальна.

За словами чиновника, у Сумській області аграрії вже встигли намолотити понад 15,5 тисячі тонн гречки. Цей регіон посідає перше місце за темпами збирання врожаю. Хоча у прифронтових зонах Сумської області зберігається висока небезпека ракетного обстрілу, умови для роботи аграріїв не надто сприятливі. На другому місці за кількістю зібраної гречки опинилися Хмельницька та Житомирська області – по 15,2 тисячі тонн кожна.

У Міністерстві АПК також наголосили, що загальна кількість зібраної в Україні гречки зараз становить 120 тисяч тонн. За оцінками експертів, загальний обсяг урожаю цього року становитиме 150 тисяч тонн. Цієї кількості вистачить, щоб повністю забезпечити населення України гречаною крупою. А може ще й на експорт залишиться.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, чому в Україні дорожчають яйця.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні