Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаНовиниЗ квітня 2023 року на українців чекає універсальна соціальна допомога: хто зможе...

З квітня 2023 року на українців чекає універсальна соціальна допомога: хто зможе отримати

Этот материал также доступен на русском языке
Це будуть виплати, прив’язані до фінансово-майнового стану людини,

Про запровадження універсальної соціальної допомоги громадянам, які опинилися в скруті, у Міністерстві соціальної політики України оголошували раніше.

Як розповіла в інтерв’ю Соціальній інформаційній платформі перша заступниця міністерки соціальної політики Дарія Марчак, це станеться орієнтовно в квітні.

За її словами, це будуть виплати, прив’язані до фінансово-майнового стану людини, які дозволять охопити значно більше громадян, які опинилися в скруті.

Над відповідним законопроєктом уже працюють, планують подати його до Верховної Ради протягом осені й отримати його схвалення. А в квітні вже запровадити універсальну соціальну допомогу.

«Починаючи орієнтовно з квітня 2023 року, ми зможемо запровадити такий універсальний інструмент підтримки. І один із нюансів цього інструменту – це те, що ми хочемо відійти від показника прожиткового мінімуму та запровадити певний базовий показник і порівнювати доходи, які отримує родина з ним. І якщо родина отримує дуже низькі доходи з усіх джерел, тоді надавати фінансову підтримку такій родині від держави», – зазначила Марчак.

Як наголосила посадовиця, таку допомогу планують надавати певний час, поки людина не знайде роботу, не влаштує свої справи та не повернеться до самостійного життя.

Ми також публікували думку міністра соцполітики Оксани Жолнович про те, як житимемо найближчим часом і чого чекати пенсіонерам.

Нове на сайті