Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаКомуналкаТарифи на газ для населення: скільки доведеться платити українцям у жовтні

Тарифи на газ для населення: скільки доведеться платити українцям у жовтні

Этот материал также доступен на русском языке
Тарифи на газ фактично заморожені, президент України підписав мораторій, але чи це так насправді і чи не доведеться платити в жовтні більше.

У жовтні вартість газу для побутових споживачів (населення), порівняно з попередніми місяцями, не зміниться.

Як і раніше, ціна кубометра «блакитного палива» в залежності від газопостачальника коливається від 7,70 до 9,99 грн. Загалом свої річні тарифні плани на жовтень оприлюднили 8 газопостачальних компаній. Це на 2 компанії менше, ніж у вересні, пише Газправда.

7,70 грн за куб пропонує компанія Еру Людям. 7,799 грн за куб – “Енерджі Трейд Груп”. 7,96 грн за куб – Газопостачальна компанія «Нафтогаз України». 7,99 грн за куб – “Полтавагаз Збут”.

Ціна газу решти постачальників у рейтингу коливається від 8,20 до 9,99 грн за кубометр. Важливо: деякі з невеликих приватних постачальників пропонують зазначені річні тарифні плани лише своїм клієнтам. Тоді як за бажання підключитися до них новим потенційним клієнтам пропонують лише місячну ціну. А вона може виявитися суттєво вищою за річний. Тому при переході до таких постачальників радимо ретельно вивчати та уточнювати їхні умови та тарифні плани.

Нагадаємо, що наразі майже 98% українських побутових споживачів газу є клієнтами Газопостачальної компанії «Нафтогаз України» із ціною 7,96 грн за кубометр.

З повним переліком українських постачальників газу та їх цін у жовтні 2022 року можна ознайомитися нижче в таблиці.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, кому передавати показання лічильників газу.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні