Четвер, 2 Травня, 2024
ГоловнаКомуналка«Нафтогаз» нагадав, кому передавати показання лічильника та як уникнути неправильних нарахувань

«Нафтогаз» нагадав, кому передавати показання лічильника та як уникнути неправильних нарахувань

Этот материал также доступен на русском языке
Понад 10 млн українських домогосподарств ще у травні стали клієнтами «Нафтогазу», але у багатьох українців виникають питання, кому потрібно передавати показання газового лічильника і чому обліковуються облгази, а платити потрібно «Нафтогазу».

У газопостачальній компанії НАК “Нафтогаз України” розповіли, що передавати показання лічильника потрібно оператору газорозподільної системи (облгаз).

При цьому в “Нафтогазі” зазначили, що облік газу є зобов’язанням та відповідальністю операторів газорозподільних мереж (облгазів).

“Працівники саме цих компаній періодично приходять до вас знімати дані лічильника, перевіряти стан газового обладнання”, – зазначили у компанії.

Надіслати показання вашому оператору ГРС (облгаз) можна одним із способів: на сайті або в чаті вашого облгазу, зателефонувавши в контакт-центр свого облгазу.

Щоб нарахування в платіжках були коректними, передавати показання потрібно щомісяця з 1 по 5 число.

Якщо клієнт не передав показання лічильника або передав їх надто пізно, оператор ГРМ завантажує на платформу граничні обсяги споживання відповідно до Кодексу ГРС. Тому важливо передавати інформацію своєчасно.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як розраховується сума платіжки за газ.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні